„Последният мохикан“ на Кари Фукунага и Никол Касел става част от HBO MAX

от на 2020-01-12
 

Това, че в днешно време сме пренаситени от най-различни филми и сериали прави решението какво бихме и не бихме гледали привидно лесно, но в действителност по-трудно. Пренебрегваме много заглавия без ясна причина или защото са адаптация на нещо, което сме гледали безброй пъти. Но дори най-експлоатираните истории могат да бъдат разказани по интересен начин, ако проектът попадне в правилните ръце. Новината, че се подготвя сериал по романа на Джеймс Фенимор Купър „Последният мохикан“ („The Last of the Mohicans“), която ви съобщихме през април, е лесно да бъде пренебрегната. Но нека да анализираме всичката информация, която имаме до момента.

Филмът със същото име от 1992 г. на Майкъл Ман с Даниел Дей-Луис в главната роля e най-новата от общо девет кино адаптации. Телевизионните също не са малко и сред тях дори присъства анимационен сериал, излъчван между 2004 и 2007 г. След толкова много версии и интерпретации е нормално да се запитаме какво още не е казано по темата и да бъдем скептични. Тук е мястото да напомним, че надеждата ни е в екипа, защото имената в него имат наистина престижни творчески биографии. Сценарият е на Кари Фукунага (първи сезон на „Истински детектив“, предстоящия „Смъртта може да почака“) и Ник Озборн („Remember Me”), а режисьор ще бъде Никол Касел („Watchmen“, „The Leftovers“, „Westworld“, „Better Call Saul“).

Ако сте позабравили каква точно е историята – действието се развива през 1757 г., по време на войната между Великобритания и Франция и индианците, и сериалът ще се съсредоточи върху неочакваната любов между младия мохикан Ункас и Кора, дъщерята на британски полковник. Силен главен герой, нежна романтична нишка и ситуации, които поставят всеки замесен на изпитание. Класически епос! Какво повече му трябва на човек?

За съжаление още нямаме информация за актьорския състав и премиерна дата, но новото около проекта е, че сериалът ще бъде част от портфолиото на HBO Max – най-новата услуга под шапката на гиганта HBO, която стартира през май тази година. От няколко месеца Кари Фукунага разработва „Последният мохикан“ за Paramount TV заедно с Озборн, като двамата са и в продуцентския екип. Изпълнителни продуценти са още Алекс Голдстоун и Брад Дорос от Anonymous Content.

коментари
 
Отговорете »

 
 • ммда
  2020-01-12 at 15:14

  „Ако сте позабравили каква точно е историята – действието се развива през 1757 г., по време на войната между Франция и Индия“…
  Вярно е, че сме позабравили, но войната е между Франция и Англия, а индианците са съюзници на французите.

  Отговор

  • johnniepop
   2020-01-12 at 20:59

   Индия (част от Британската Империя тогава, въпреки, че индийци е много малко вероятно да са се сражавали за короната в тогавашна Америка), Индианция – на някои хора им е еднакво тъмно. Даже бай Колумб не е бил съвсем наясно …


 • UZUMAKI
  2020-01-12 at 16:50

  Фукунага > Ман

  Отговор

  • heinrich
   2020-01-12 at 23:55

   Силно ме съмнява да успеят да направят по добър филм от на Ман филма…


  • UZUMAKI
   2020-01-13 at 09:04

   Никой не го твърди. :) Просто Фукунага е далеч по-интересен режисьор от Ман.


 • pavel717
  2020-01-13 at 19:33

  а с какво „най-новата услуга под шапката на гиганта HBO“ ще се различава
  от по-старата? някой има ли идея?

  Отговор

Коментирайте