Нови концептуални рисунки от „Avatar 2” на Джеймс Камерън

от на 2020-01-08
 

james-cameron-311713

2020 току е започнала, а един от най-успешните режисьори и продуценти ever – Джеймс Камерън, държи да ускори малко хода на времето, като ни „приближи” към своите дълго подготвяни и отдавна замислени продължения на легендарния „Аватар”. Официалния Twitter-акаунт на филмовото явление представи няколко концептуални рисунки, които всъщност не „хвърлят светлина” върху сюжета на втория филм, а по-скоро дават идея какво може да очакваме като разгръщане на въображението, пресътворено във визия.

Потопете се в безкрайната синева…

avatar-concept-art-scaled avatar-2-concept-art-4-2-scaled avatar-2-concept-art-3-1-scaled avatar-2-concept-art-2-1-scaled

Макар оригиналният филм да се появи преди 10 години на екран, всички знаят, че той държеше първенството по приходи в боксофиса за всички времена до миналата година, когато Marvel финализира сагата за своя специален отбор супер-герои. През това десетилетие Джеймс Камерън промени няколко пъти идеята си как да продължи историята и след като частите, върху които работи, станаха четири на брой, вече никой не се учудва, когато става въпрос за изместване на премиерната дата във все по-далечното бъдеще. Не са разкрити допълнителни подробности около сюжета на филма – ясно е, че историята ще включва децата на Джейк Съли и Нейтири (Сам Уортингтън и Зоуи Салдана).

Но един важен въпрос гложди всички, които си спомнят добре възторга при появата на оригиналния филм – дали толкова години по-късно публиката все още пази особеното чувство към света на Пандора и ще се завърне ли там със същия ентусиазъм? Поне две нови поколения вече са на възраст, в която биха предприели с въодушевление подобно кинопътешествие, но дали ще съумеят да направят сравнение с миналото? Обзалагаме се, че с бързината, с която се развиват света и технологиите в днешно време, вниманието им ще бъде завладяно от нещо друго буквално час след като са излезли от прожекция на „Avatar 2” (сигурно заглавието му ще бъде друго!). Да не забравяме, че през 2009 оригиналът беше невиждано „чудо на чудесата”, а 12 години по-късно светът на киното изглежда по съвсем различен начин…

Напомняме, че в продълженията на „Аватар” ще участват Сигорни Уийвър, Стивън Ланг, Джовани Рибизи, Кейт Уинслет, Мишел Йо, Джемайн Клемент, Вин Дизел, Слиф Къртис, Дейвид Тюлис, Еди Фалко и др.

Премиерата се очаква да бъде на 17 декември 2021 година.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2020-01-08 at 12:28

  Дано не съм прав, ама ще фейлне този филм! Няма фен база, не е Star Wars, че тези 12 години между епизодите, да засилват жаждата за нов филм.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-01-08 at 12:51

  Хайпът засега е нулев, но пък филмът е на Кемърън, който снима винаги ебати продълженията, така че очаквам хит. Дали ще е мега хит обаче… ноу факинг айдиа. Ама дано. Таман да разклати досадната марвълска хегемония.

  Отговор

  • Dredd
   2020-01-08 at 14:01

   Знаех си, че Камерън е подгрял само с Аватар и истинския удар ще е с А2 😁


  • UZUMAKI
   2020-01-08 at 14:40

   Кемърън често прави филми, които са без първоначален хайп, но после помитат боксофиса. „Титаник“ го гласяха за чудовищен флоп, през първия си уикенд беше събрал ебати мижавата сума. „Аватар“ пък получи доста критики при първия си трейлър и всички очакваха огромно финансово разочарование, пък без да е филм с 20 предистории преди това в крайна сметка се превърна във феномен. Аз съм оптимист. Факт е обаче, че Кемърън ужасно се забави с тия филми. Плюсът е, че ще са визуално и технически мега изпипани.


  • hristian
   2020-01-09 at 16:11

   UZUMAKI е прав! Не знам кой изобщо има основанието да се съмнява в Камерън, при условие че не е разочаровал с нищо до сега. А ако направи продължение от ранга на Т2, значи ще изкърти бокс офиса!


 • radi
  2020-01-08 at 14:58

  Още ли го снимат този филм :) Засега може да няма хайп, но като наближи със сигурност ще има интерес. За 2020 най- много си мисля за Дюн

  Отговор

 • X-Force
  2020-01-08 at 17:03

  Чудя се от кой ли филм Камерън ще открадне сюжета, за да направи продължението…

  Концептуалния арт е … невдъхновяващ. Нищо невиждано – съвсем спокойно бих приел, че тези рендери са от първия филм, но сега ни ги хвърлят с рекламата на втория. Със сигурност ще надхвърли 1.5 милиарда, даже може да мине 2, но никакъв шанс да стигне Ендгейм. Ако беше излязъл 2012 щеше да е друго, но днес – с толкова много конкуренция в бокс офиса – нъц!

  Отговор

  • radi
   2020-01-08 at 17:43

   Със сигурност ще използват материали от първия филм за продължението. Но да направи рекорд трябва да покаже нещо невиждано


  • X-Force
   2020-01-08 at 19:52

   Единственият начин да събере всички дупета в кино салоните е да покаже въпросната нова 3D технология, за която не ти трябват очила. Това би накарало и баба Тонка да отиде и да даде част от пенсията си, за да види аджеба за какво иде реч.


  • radi
   2020-01-08 at 21:12

   Тази технология може да не е достъпна навсякъде. Аз си мисля за някакъв уникален подводен свят, където всичко ще изглежда реално. И може би мега битки :)


  • X-Force
   2020-01-08 at 21:29

   Това не го ли видяхме вече в Банкямен? Там битките си бяха супер и не знам колко по-реалистично от това може да се направи. Със сигурност могат да подобрят ефектa на мокрите коси на актьорите, но другото си беше 6+ от визуална гледна точка.


  • radi
   2020-01-08 at 21:44

   Ама ще открадне сюжета от Титаник :)


  • X-Force
   2020-01-08 at 22:10

   Добро предположение – дано тоя път Нави-тата да си поделят дъската вместо единия да потъне 😀


  • radi
   2020-01-08 at 22:18

   Само да не потънат с 3 милиарда :)


  • heinrich
   2020-01-11 at 12:33

   Честно казано тези концептуални рисунки ми изглеждат като скрийншотове от една от любимите ми и най добри игри в света… FarCry….
   Колкото до всичко останало. Първо филма ще фейлне. Да ще изкара доста пари това е 100% сигурно, но в никакъв случай няма да чупи рекорди. Нито в световен мащаб, да не говорим за първия уйкенд в САЩ, който е немислим за бутане. Както и преди казвах в близките 10, че дори може би 15 години не виждам филм-събитие, който да успее да бутне 357 милиона първи уикенд. Нема такъв филм просто.. Да не говорим, че трябва да минат 10-15 години, че да може и инфлацията да си окаже влиянието.
   Спомням си едно време 1993 години Джурасик парк на Спилбърг стана най касовия филм на всички времена… с 913 милиона в световен мащаб и астрономическите 357 милиона в САЩ. Е трябваха 25 години на инфлацията да ги изяде и Краят да ги направи само за 3 дни.. Но както и да е. Стига за боксофиси.
   А бе къде е Драго да обяснява глупостите си, че Епизод 9 ще бие Отмъстителите по приходи??? Пак, както и да е.
   Малко повече по същество. И както каза Узумаки хайпа за филма е нулев, да не говорим, че 12 години разлика са си бая. Това си е цяло ново поколение, което може би ще е заинтересовано, за разлика от стартото гледало филма, от което половната им хареса, а на другата половина не. Тази втора половина ме съмнява да иде да го гледа.
   Мен лично филма не ми хареса (въпреки визуалното пиршество) заради блудкавите любовни мелодраматични излияния във фундмамента на целия филм изграждащ неговата история и развитие…
   Колкото до самата основа на филма, преди години казвах, че му знам сценария на този филм. Нали се пътуваше 3 години до Пандора. Значи отиване и връщане 6 години. Та значи действието ще се развива 6-7 години по късно, тия ще имат деца…Рразбира се ще имат две деца. Момче и момиче. Момичето ще е по голямото. Та лошите БЕЛИ земляни че се върнат с армия за да отмъстят за провала си и заради ресурсите на планетата. Ще отвлекат децата и бла бла прочие глупости. Естествено, както във всеки филм на Камерън, любовта накрая ще спаси света..кхъм-кхъм.. така де, Пандора…
   В крайна смета с връщането на умрели герой ще се забърка страхотен миш-маш, на кйойто и Дързост и Красота ще завиди…
   П.С. Да помислим сега по сериозно и да установи от кой филм Камерън ще открадне и преработи сюжета за очертаващия се на хоризонта буламач….
   Добре, че е първия филм на Камерън, Пираня 2 (дъ спуунинг), че да удържа положението..


 • Milbo
  2020-01-09 at 01:31

  В документален филм за това какъв кошмар е било снимането на The Abyss в края на 80-те се вижда, че не е съвсем в ред човека – обсесивен работохолик би било an understatement …
  В днешно време, обаче, той наистина има съвсем други ресурси на разположение за реализация на това, което е в главата и въображението му –
  Това, че снима филми да изрази това какви въпроси си задава е даже случайност някаква – it is not about the cinema, but the ideas that he is moved by …. As it happens sometimes (not always) he chooses to do a film about it –

  Отговор

  • Драго
   2020-01-11 at 12:55

   В крайна смета с връщането на умрели герой ще се забърка страхотен миш-маш, на кйойто и Дързост и Красота ще завиди…

   heinrich, да не би да имаш предвид всеки следващ филм на Марвел, най-вече Авенджъри 4 ?! Ха-ха! Ясно е, че те са най-голямата латино сапунка на света! А сега вече и сериалите им ще са свързани с филмите за голям екран. Колкото до SW – провалът на еп.9 се дължи на Дисни. Не знам колко от старите фенове ще гледат новия филм през 2022, но май въобще няма да са много!
   Ако се успокояваш, че Авенджъри 4 скоро няма да бъде достигнат в бокс офиса, това си е лично твоя мания, ама няма да направи филма по-добър!
   Камерън ако не извади някоя нова технология, то Аватар 2 няма да е нещо специално. Нито като филм, нито в бокс офиса.


  • heinrich
   2020-01-12 at 23:58

   Толко си тъп, че дори не можеш да ми отговориш под каментара, а отговаряш на друг…
   А тъпотиите ти, които пишеш под статитте на новините изобщо няма т нужда от коментар.
   Всички си ги записват като бисери… чорбар прост.


  • Драго
   2020-01-13 at 12:31

   Аууу, направо се разчуствах! Ха-ха-ха! Сори, бате, ама си толкова прост, че в едно изречение имаш 20-на грешки! И понеже ме нарече чорбар, явно си говедо! Та не съм учуден защо си толкова неграмотен!


  • heinrich
   2020-01-13 at 19:35

   Не съм нито чорбар, нито говедо, понеже не се интересувам от футбол.
   От футбол се интересуват ей такива като теб, които са на дъното на обществото. Пияници, наркомани, хора без образование, които са онзи процент тотално деградирали лумпени. И от които нищо не става и с нищо не допринасят за развитието на нашето общество. И понеже няма за какво да се захванеш се захващаш за правописни грешки. Това го правят точно хората, които нито имат интелект, нито толкова елементарна култура. Обзалагам се, че едвам си завършил средно образование с общ успех 3,20.


  • Драго
   2020-01-13 at 20:04

   Ха, баце, ти и да тичаш срещу мен няма да ме стигнеш! Нито като образование, нито като финанси, нито като…Въобще такива като теб сами през… Пиша в този сайт, за да се забавлявам! Ако ти пишеш по друга причина, то си за съжаление! Вече ми показа каква ти е културата, показа и какво ти е образованието, така че ходи да се сравняваш с някой на твоето ниво! Препоръчвам ти някой от чистач нагоре(всъщност чистач ти е точно на нивото)!


 • Драгоча
  2020-01-13 at 23:15

  Бате те ти го казват хората че си простак..просто спри да коментираш за твое добро е..Аз лично те познавам и не искам да ти давам тука в сайта фейса ама явно много хора са ти набрали и май май ще го направя…

  Отговор

 • Драго
  2020-01-13 at 23:42

  Баце, ама вЕрно ли лично ме познаваш?! Ти ако ме познаваше лично, нямаше да си толкова отворен! Щеше да ми целуваш обувките като пиша в сайта!

  ПП Престани да се правиш на отворен гъз, защото ще ме мотивираш да те намеря!

  Отговор

  • Драгоча
   2020-01-14 at 00:23

   По-скоро мисля да те мотивирам да си намериш приятелка…щот явно няма какво да правиш..Ти сам ще се сетиш кой съм,щото и ти ме познаваш от един град сме..Ама разликата е че ти си прост а аз не съм 😉


  • heinrich
   2020-01-14 at 12:36

   @Драгоча
   Бате, на този олигофрен няма смисъл да му търсиш приятелка. Той е мека китка. По добре му намери приятел та да го набучи един два пъти, по ще остане доволен…


  • Драго
   2020-01-14 at 12:42

   Бате, това от личен опит ли го споделяш?! Благодаря за инфото! Поне вече се знае със сигурност, че си олигофрен, и че си педераст! А на този, който си измисля имена ще му кажа, че дори ако сме в един град, пак ще го намеря!


  • heinrich
   2020-01-14 at 15:48

   Абе що не се ебеш путката майна най накрая и не се разкараш от тука.


  • Драго
   2020-01-14 at 17:24

   E, нали и аз това ти казвам! Да си ебеш путката майчина, колкото пъти ти се ще! То и без това за друго не ставаш!


  • heinrich
   2020-01-15 at 09:59

   Леле колко си прост не е истина. Ти сигуррно си от Филиповци. 100 процента сигурно е. И обичаш патки… нали. Обичаш братчедите ти да ти го вкарват целия вътре в дупенцето ти, нали. Кеф ти е… Умираш си за цигански патки….


  • Драго
   2020-01-15 at 12:41

   Аве, що си казваш местоположението?! А и сексуалните предпочитания?! Сега ще те намеря по-лесно, и ще ти избягат зъбите! Ако някой ми беше казал, че си мангал-травестит нямаше да му повярвам. Но явно е вярно, а и е логично. Няма българин, който да се срамува, и затова да се нарича с немски „псевдоним“, освен ако не е мангал с големи комплекси.


 • The Bear Jew
  2020-12-04 at 17:16

  Не съм вярвал, че някога ще го кажа, но „Аватар 2“ се явява Сталинград в битката за киното и аз ще съм първия, който ще си КУПИ билет за тая толкова не-интересуваща ме филмова вселена. Всичко вече е в ръцете на Камерън. Но ако и този филм не достигне ексклузивно до голям екран или не направи поредния бокс-офис рекорд на Джимбо (всички знаем, че това е една от основните му цели в случая) тогава смъртта на „ходенето“ на кино е неизбежна…

  Отговор

 • radi
  2021-06-14 at 20:07

  https://www.youtube.com/watch?v=Wr9Add371is Трейлър на Аватар 2, само че играта :)

  Отговор

Коментирайте