Не се нуждаем от повече екшън поредици, изпълнени с експлозии, където всеки герой изпълнява несъобразени с физическите закони каскади и изглежда безупречно секси през цялото време. Едва ли имаме нужда да видим още един хеликоптер как се разбива в стъклена сграда и още един мускулест мъжага да бие всеки срещнат. Райън Рейнолдс обаче иска да ни разубеди от това ни становище, като ни покаже нова гледна точка на вече до болка познатото – какво ще стане, ако главният герой (макар и също толкова мускулест и чаровен) е загубеняк, който не е особено добър в биенето на хора?

Представяме ви първия трейлър на предстоящия „Free Guy”, който за пръв път отразихме, след като беше представен на Comic-Con в Ню Йорк. Тогава особено се впечатлихме от неконвенционалната маркетингова стратегия, на която са избрали да заложат, чието продължение виждаме сега.

Гай е обикновен служител в обикновена банка, която е обрана за пореден път, както обикновено. Той очевидно живее в свят, който е безобразно изпълнен с насилие, защото се оказва, че е неигрови герой във фона на видео игра. В един момент обаче взима очилата на друг герой и „поглежда през неговия поглед” – започва да разбира правилата на играта, съответно ще се опита да я спечели. По пътя явно ще се среща с различни забавни герои като приятелченто си Бъди (Лил Рей Хауъри) и Момиче Молотов (Джоди Коумър) – аватарът на Мили от„истинския свят”. В истинския свят се подвизават и Джо Киъри, и повече от прекрасният Тайка Уайтити, който виждаме от секундното му появяване в трейлъра, че пак ще извира чар през ушите.

Вярно е, че сме абсолютно заляти от подобни екшъни. Чак е малко притеснително този трейлър колко е подобен и като стил, и като тон на последния трейлър, който гледахме с Райън Рейнолдс – „6 Underground”. Само че имаме надежда за оригиналната идея, която не е базирана на никаква позната интелектуална собственост. Имаме и доверие на екипа пред и зад камерата. Най-вече обаче ще ни бъде интересно дали и как филмът ще застане на границата на това да изобличава и да си играе с клишетата и формулите на екшън филмите и видео игрите, без обаче да им се подиграва – смятаме, че този филм ще стане, само ако е „поклон” пред жанра си, а не негова пародия. Не намираме нищо интересно в екшън вариант на „Страшен филм”.

Споменахме за неконвенционалната рекламна дейност на филма – вчера в подготовка за трейлъра беше пуснато следното видео, със специално съобщение за всички, които ще искат да си купят екшън фигурката на Гай:

Free Guy” е режисиран от Шон Леви по сценарий на Мат Лийберман и Зак Пен. В главните роли са Райън Рейнолдс, Джоди Коумър, Лил Рей Хауъри, Джо Киъри и Тайка Уайтити. И с риск да сме се спойлнали нещо, съответно да спойлнем и на вас, няма как да не отбележим – в IMDB страницата на филма се подвизава и Чанинг Тейтъм. Предстои да разберем какво прави той там.

Премиерата е насрочена за 3 юли 2020г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ъъъ, не мерси! Рейнолдс май не си взе поука от “Зеления фенер”, а това изглежда точно такова… Твърд пас от мен!

  2. Рейнолдс казва, че това е любимия филм, който е заснел.
    „That means a lot,coz i did Deadpool“