Няма да ни омръзне да се удивляваме на опитите за „адаптация” на европейски творби за публика, която не е „свикнала” да разсъждава малко повече от обичайното. Разбираме да трябва да се добавят няколко музикални номера и (поне) една индийска сватба, за да стане „смилаем” един филм за милиардите киномани на субконтинента, над който владее Боливуд, но в случая става дума за „американизиране” на страхотния „Форсмажор” („Force Majeure”, гледахме го на София Филм Фест 2015), дело на шведския режисьор Рубен Йостлунд (който след него спечели „Златна палма” с „Квадратът”).

Споменавали сме за „Downhill” преди около година – основните действащи лица в него не са се променили, но има вече готов трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=4L3nTxBXELc&feature=emb_logo

Преосмисляне на живота след рискова ситуация по време на жадувана зимна почивка в Алпите – какво по-хубаво от това може да се случи на героите на Уил Феръл и Джулия Луис-Драйфус, след като всъщност не попадат под лавината, но тя предизвиква лавинообразни промени в живота им и възприемането на света. Интересна подробност е включването на самия Йостлунд сред продуцентите на римейка (дано поне е „наблюдавал” достатъчно зорко да не му окепазят филма!). Останалите продуциращи отговорници на римейка са самата Луис-Драйфус, Стефани Азпиазу, Антъни Брегман и Ерик Намендорф.

Може би е добре да напомним, че във „Force Majeure” образцово шведско семейство отива на ски в Алпите и когато една лавина се насочва към ресторанта на планинския склон, бащата се паникьосва безумно и избягва, изоставяйки съпругата и децата си. Това неочаквано решение естествено разтърсва брака и целостта на семейството!

Джим Раш и Нат Факсън (носители на „Оскар” с режисьора Александър Пейн за сценария на „Потомците” с Джордж Клуни и Шайлин Удли) режисират римейка „Downhill”, сценарист е Джеси Армстронг („Four Lions”, „Succession” за НВО). Освен Уил Феръл и Джулия Луис-Драйфус, в актьорския екип са още норвежкия актьор Кристофер Хивю, Зак Уудс („Silicon Valley”), Зоуи Чао („Living With Yourself”), Миранда Ото („War Of The Worlds”) и др.

Премиерата на „Downhill” е предвидена за Свети Валентин – 14 февруари 2020, може би като саркастично напомняне, че любовта и бракът (!) не винаги са точно това, за което… се представят…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *