Тепърва предстои да разберем дали „Ирландецът“ – поредният успешен филм на Мартин Скорсезе – ще вземе някакви награди на Оскарите, но 77-годишният режисьор няма намерение да забавя темпото и вече гледа напред към следващия си проект. Още през 2017 година Скорсезе каза в множество интервюта, че иска не само да екранизира книгата на Дейвид ГранKillers Of The Flower Moon” („Убийците на цветната луна“), но и да работи отново с Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро в бъдещия филм. Оттогава не сме чули нищо около проекта, освен че Ерик Рот („Форест Гъмп“, „Любопитният случай на Бенджамин Бътън“) работи по сценария.

Днес имаме повод да се ентусиазираме понеже често ползваният от Скорсезе оператор Родриго Прието (който работи по „Вълкът от Уолстрийт“, „Мълчание“ и „Ирландецът“) потвърди в интервю за Collider не само, че снимките на филма се очаква да започнат през март 2020 година, но в момента той е в Бъртълсвил, Оклахома и прави предварителни тест кадри и проучва локации за филма. Ясно е, че графикът може да се промени, но това обяснява и защо ДиКаприо се отказа да участва в „Nightmare Alley“ на Гийермо Дел Торо, който започва снимки по същото време.

killers-of-the-flower-moon-cover

Сигурни сме, че и вие като нас сте ентусиазирани да видите нов филм на Мартин Скорсезе, но може би се чудите за какво става въпрос във въпросната книга на Дейвид Гран. Припомняме, че тя разказва за истинските мистериозни убийства на древно индианско племе Осейдж (или Осаг) в Оклахома, където те са живеели върху богата на нефт земя. Впоследствие това се оказва един от първите случаи на ФБР, които се борят с корупция, за да разрешат кървавата мистерия. Звучи колкото интересно, толкова и нетипично за Скорсезе, нали?

През юни тази година Parammount обявиха, че ще финансират и разпространят филма, като макар и неофициално се очаква Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро да участват. В завършек ви предлагаме и кратък отговор от Родриго Прието на въпроса дали той и Скорсезе са се спрели на естетически тон и подход към филма:

В момента съм в процеса на проучване на различни начини, по които да го заснемем, така че тепърва ще се срещна с Марти, за да му покажа разни изображения и да му предложа идеите си. Най-вероятно и той ще има предложения, така че тепърва предстои да изясним тона на филма.

Излишно е да казваме, че чакаме с нетърпение повече подробности около „Killers Of The Flower Moon” и ще следим отблизо развитието на проекта. Дотогава ще стискаме палци на Мартин Скорсезе да си тръгне от Оскарите с пълни ръце.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *