Тъкмо си бяхме помислили, че сме забравили „Фаворитката”, а филмът буквално преди две седмици спечели осем от номинациите си за Европейски филмови награди – заедно с най-престижната за най-добър европейски филм, в актива му се добавиха призовете за най-добра комедия, най-добър режисьор, най-добри оператор, монтажист, дизайнер на костюмите, майстор по грима и прическите и – разбира се – най-добра актриса! Отличието е за работата на Оливия Колман, която спечели „Оскар” и „Златен Глобус” с ролята си във филма на Йоргос Лантимос в самото начало на 2019 година. Тя продължава да се „подвизава” във „второто пришествие” на поредицата „Fleabag” и в третия сезон на „The Crown”, а наскоро стана ясно, че 45-годишната актриса получава още един ангажимент за сериал – той ще носи заглавието „Landscapers”.

Поредицата е на НВО, а информацията е споделена от Variety, като има и още един доста възхитителен детайл – очаква се режисьорските отговорности да бъдат поети от Александър Пейн. Сюжетът е оформен благодарение на часове реални интервюта и пресъздава действителната история на убийците Сюзан и Кристофър Едуардс – привидно добре възпитани съпрузи, които са заравяли телата на убитите от тях жертви в задния си двор. Все още не е ясно кой ще бъде ангажиран за ролята на Кристофър, а Оливия вече е потвърдила ангажимента си към този проект. Сценарист на „Landscapers” е съпругът на актрисата Ед Синклер, който участва и като партньор в продуцирането на различни проекти с нейно участие.

Очаква се решение от страна на режисьора Пейн, чиито творби са любими на целия „операционен” екип, с кой от предстоящите си проекти ще се захване приоритетно – дали с римейка на „Babette’s Feast” или със сериала за убийците. Нямаме съмнение, че в комбинация с присъствието на Колман нещата ще бъдат майсторски, особено когато (защото сме сигурни в това!) й изберат подобаващо точен и… опитен партньор за екранния дует в „Landscapers”. Узнаем ли новини – ще споделим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *