В началото на октомври видяхме обещаващия първи трейлър на „The Wolf Hour“ – камерна, психологическа трилър-драма с участието на Наоми Уотс, който беше представен в програмата на фестивала в Сънданс (където Уотс участваше и с още един любопитен проект – провокативния „Luce“). Днес филмът най-накрая ще може да бъде видян и от (малко) по-широка публика и по този повод се включваме с отразяването на последния му трейлър.

Припомняме, че действието на „The Wolf Hour“ се развива в Ню Йорк през горещото лято на 1977 г., когато градът потъва в мрак без електричество, а серийният убиец Дейвид Бърковиц (известен като Сина на Сам) дебне по улиците. В центъра на историята е страдаща от агорафобия, някога известна писателка (Уотс), която докато се крие в мръсния си и невзрачен апартамент, прави опит да се върне към нормален живот.

Вижте новия трейлър, който запазва стила на първия и по чудесен начин представя атмосферата на филма, наситена с клаустрофобия, жега и нарастващо напрежение. Инкорпорирани са и част от отличните отзиви, които получава Наоми Уотс за изпълнението си.

Както казахме и миналия път, благодарение на чудесните реклами, любовта ни към психологическите трилъри и филми, чието действие се развива в ограничено пространство, както и, разбира се, участието на любимата ни Наоми Уотс, определено имаме желание да видим „The Wolf Hour“. Не смятаме, че ще получим нещо наистина впечатляващо, което да отбележим в годишния си Топ 10, но със сигурност очакваме да е над средното ниво.

Вижте и малко по-подробния синопсис на филма, както и новия му постер.

Юли 1977 година е и Ню Йорк е залят от вълните на ескалиращо насилие. Градът остава без електричество, което предизвиква пожари, грабежи и безброй арести, а убийствата на Сина на Сам сеят паника на улиците. Джун, някога успешна фигура в контра юкултурата, се оттегля от хаоса, като се затваря сред жълтите стени на апартамента на баба си в Южен Бронкс. Но звънецът на входната ѝ врата звъни непрекъснато, жегата е непоносима и страхът и параноята се настаняват трайно. Гости, някои поканени, други не, идват един по един и Джун трябва да реши на кого може да се довери и дали ще успее да намери път към предишното си аз.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Wolf Hour“ е Алистър Банкс Грифин („Two Gates of Sleep“), а освен Наоми Уотс във филма участват още Емъри Коен, Дженифър Ел, Келвин Харисън джуниър, Джереми Боб, Бренан Браун и др.

Премиерата е днес, 6 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *