Трейлър на „Tenet” на Кристофър Нолан с Джон Дейвид Уошингтън и Робърт Патинсън

от на 2019-12-20
 

Тъкмо си говорехме, че не знаем нищо от сюжетна гледна точка за новия филм на Кристофър Нолан и ето, че имаме трейлър. За наше огромно удоволствие трейлърът всъщност не представя нищо за историята, което вече не знаехме, но ни кара да сме все така любопитни и надъхани. С всяка изминала минута „Tenet” изглежда все по-добре, все по-примамващ и мистериозен.

Гледайте трейлъра сега:

Ако беше всеки друг филм, сега щяхме да кажем, че припомняме, че „Tenet” е за това-и-онова. Обаче Нолан, с невероятната си способност да прави многомилионни блокбъстъри със или без позната интелектуална собственост, ни показва отново, че трейлър може да има на проект, за който не знаем нищо и въпреки това да ни развълнува на макс.

Какво знаем досега – Нолан го нарича „най-амбициозния си проект” от гледна точка на филмови локации. Знаем, че Джон Дейвид Уошингтън играе главния герой във филма, а от трейлъра става ясно, че Робърт Патинсън е партньор в каквото и да е странно начинание, с което са се захванали. Клеменс Поези, Елизабет Дебики, Майкъл Кейн и Кенет Брана са набъркани по някакъв начин в историята.

Най-новото е, че по някакъв начин става дума за пътуване във времето – метафорично или не, това предстои да разберем. Преди обсъждахме, че заглавията на филмите на Нолан нарочно са завоалирани. А с „Tenet” виждаме, че нарочно са подбрани дори и от граматична страна, така че да вършат работа на крайната му идея. Кристофър Нолан отново си играе с филмовия формат и с нашите възприятия, а ние само можем да седим и да казваме „Дай ни още!”.

Но каквото и да си говорим, каквото и да спекулираме, дори и с плакат, и с тийзър, и с двуминутен трейлър, ние пак не знаем какво всъщност представлява този филм. А откога не ни се е случвало това? Откога не сме били толкова в неведение и съответно, толкова готови за изненада? Да, показва се, че някак „Tenet” ще зачекне темата за пътуването във времето, спомените и предвещанието на неизбежни събития. Но всъщност нищо не знаем наистина, не можем да си представим и не можем да очакваме. А това е ненадминатата красота на Нолан.

плакат

„Нещо по-лошо от ядрен Холокост” или така нареченият, със сигурност нарочно, палиндром „Tenet” ще излезе по кината на 17 юли 2020 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Rockfan
  2019-12-20 at 14:22

  Мдаааа, и аз ставам все по-любопитен за този проект…

  Отговор

 • radi
  2019-12-20 at 14:50

  Вижда ми се нещо средно между Мементо-Генезис

  Отговор

 • Иван
  2019-12-20 at 15:30

  Ванката Вашингтон набира яко популярност!

  Отговор

 • X-Force
  2019-12-20 at 16:57

  Честно казано – не съм wow-нат, но така се получи и с Генезис, а в крайна сметка филма беше чук. Изглежда ок – стискам палци за пореден хит, пък да видим…

  Отговор

 • stealth
  2019-12-20 at 19:05

  Само мен ли ужасТно ми бърка в здравето, че N-то е несиметрично? Сигурно и тая вечер няма да мога да спя спокойно…

  Отговор

 • Dredd
  2019-12-21 at 03:12

  Пролог-а в IMAX мачка неутронни звезди 😶

  Отговор

 • xnaf
  2019-12-22 at 17:09

  Има някво прескачане в парадигмите от логика към любов дето го зачекна още в интерстелър. Според мен с това „не се опитвай да го разбереш, почувствай го“ прави намек за същото нещо. Склонни сме да се губим в представите, гледните точки кето създава дистанция и предизвиква войни. Чувстването (любовта) се явява антидот.

  Отговор

Коментирайте