Трейлър и постер на анимацията „Спондж Боб: Гъба беглец”

от на 2019-12-01
 

Чрез тази новина в онлайн пространството на Operation Kino „дебютира” една добре позната и обичана (непонятно защо) от поколения малчугани жълта гъба. Разбира се, че вече сме споменавали тук Спондж Боб, ала само в контекст на боксофис резултати. Но след като самият гуру на нестандартните решения – Киану Рийвс е решил, че ще се появи като всезнаещ мъдрец под формата на сух полски храст, който се носи, подхвърлян от вятъра (на нас обиталището му ни прилича повече на луфа, но все пак една е важната гъба в бъдещия филм, нали?), кои сме ние, че да не обърнем внимание на подготвяната пълнометражна анимация?!

И така, пригответе се за нови приключения с подопечните си дечурлига, защото само след шест месеца те ще пожелаят среща със „Спондж Боб: Гъба беглец” („The SpongeBob Movie: Sponge on the Run”). Във филма любимците от необичайната банда – Спондж Боб и компания, се завръщат за невероятни начинания! След като обичаният домашен любимец на Спондж Боб – охлювът Гари е бил отвлечен, разтревожената жълта гъба заедно с Патрик оставят Бикини Ботъм зад гърба си и се впускат в епично приключение към изгубения град Атлантик сити, за да открият Гари и да го върнат у дома. И докато се сблъскват с изненадите и опасностите от тази спасителна мисия, задружната група доказва, че няма нищо по-велико от силата на приятелството. Дали ще се справят с предизвикателството и  какво ще трябва да преодолеят по пътя, осеян с препятствия?…

Вижте трейлъра в два варианта – оригинал и озвучен на български.

За онези от вас, които дори не подозират, че на дъното на океана съществува град Бикини Ботъм, ще споделим, че „преселението” към големия екран на Боб и приятелите му започва, когато той е на 5 години (стартът на телевизионната поредица е в далечната вече 1999 година) – през 2004 излиза първият пълнометражен филм „Спондж Боб Квадратни гащи: Филмът”, а 11 години по-късно се появява и втора, 3D версия с нови приключения на познатите герои – „Спондж Боб: Гъба на сухо”. И за да не забравяме, че Paramount Animation и Nickelodeon имат да си връщат капиталовложения, ето как през 2020 ще се очаква ново завръщане – „с нови сили, нова енергия и стари гащи!

Филм номер три е режисиран от сценариста на предишните два – Тим Хил, обещанието е за „чист” CGI (без любимите 2D-рисунки), а героите си говорят с обичайните гласове на Том Кени, Бил Фейгърбаки, Роджър Бъмпас, Кланси Браун, Мистър Лоурънс, Каролин Лоурънс и др., като сред новите звезди в екипа този път са и Snoop Dogg, Нора Лъм (известна като Окуафина), музикантът и стендъп комик Реджи Уотс и – разбира се – Киану. Не може да не му признаем особеното чувство за самоирония и интуицията да каже „да” на нестандартно предложение, което със сигурност ще изведе „Спондж Боб: Гъба беглец” по-напред в периметъра на зрителския интерес.

its_a_wonderful_sponge_ver4_xlg (1) its_a_wonderful_sponge_ver2_xlg its_a_wonderful_sponge_ver2_bg

Това, което със сигурност видяхме към края на трейлъра, беше не съвсем възпитателна страст към хазартните игри, която (вероятно) ще стане причина за гонитбата/бягството на гъбата, върху което акцентира заглавието на новата пълнометражна анимация.

Премиерата на „Спондж Боб: Гъба беглец” („The SpongeBob Movie: Sponge on the Run”) у нас се очаква на 2D и 3D на 29 май 2020 година – дотогава имаме време да помедитираме върху блясъка в окото на гуруто Киану Рийвс.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте