Първи трейлър и постери на „Смъртта може да почака” с Даниел Крейг

от на 2019-12-04
 

Многострадален и дълго коментиран е този 25-и Бонд! То не бяха предложения към режисьори (от най-висока класа!), то не бяха залагания в стил „to be or not to be” по адрес на Даниел Крейг (и съответното количество предположения кой би могъл да го смени), то не бяха злодеи и момичета – накрая мозайката се оформи и вероятно всеки фен ще има възможност да си избере неговото „любимо” нещо от шпионската вакханлия.

Подозираме, че за голяма част от „операционния” екип това ще бъде творческата намеса на Кари Фукунага. Трябваше му малко повече от година, за да финализира всичко замислено по „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) и сега в месеците до премиерата му остава да полага финални щрихи – някак сме сигурни, че за да „извадят” трейлър, продуцентите на Бонд 25 трябва да са „одобрили” трактовката на поредните приключенски несгоди на най-добрия британски агент на всички времена. Сега идва времето на безкрайните рекламни „ъпдейти” – и нека да започнем с първия трейлър.

Достойно и ударно изглежда! Всички главни герои получават по няколко секунди, Бонд на Крейг е сериозен и вглъбен в себе си, в опит да запази контрола върху ситуациите (каквито и да се окажат те!), присъстват важните екшън-откоси по добре бронираната и съответно въоръжена кола (обичаме Бонд-джаджи!), има и завръзка, и гонитби – всичко е както си трябва! И работи по всички носталгични струни! За момента сме удовлетворени от видяното и очакваме следващи „закачки” – не бива да забравяме, че зрителите са свикнали на всевъзможни провокации, а творческите умове са готови да направят всичко в името на растящите интерес, боксофис, фенове и печалби…

Непосредствено преди да ни „почерпят” с екшън в действие, медиите разпространиха официалните постери, посветени на различните персонажи в „Смъртта може да почака”. Може би заради по-малкия брой символи в заглавието на английски език и заради избора на шрифта Futura Black (пуснат в обръщение в далечната 1929 година, който свързваме с доста събития и реклами от миналото), фигурите на героите изглеждат сякаш са им поставени специални бронежилетки, независимо дали носят оръжие или гледат сластно/подозрително.

no-time-to-die-daniel-craig-poster-765x1133 no-time-to-die-rami-malek-poster-765x1133 no-time-to-die-lea-seydoux-poster-765x1133 no-time-to-die-lashana-lynch-poster-1-765x1133 no-time-to-die-ben-whishaw-poster-1-765x1133 no-time-to-die-ana-de-armas-poster-765x1133

Сценарият на „Смъртта може да почака” е дело на Кари Фукунага, Скот Бърнс и Фийби Уолър-Бридж, режисьор е Фукунага, а за всички, които са се разсеяли, ще припомним официалния синопсис:

Бонд не е в активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Но старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ има нужда от помощ. Мисията е да бъде спасен отвлечен учен, но тя се оказва много по-опасна от очакваното и отвежда Бонд по следите на загадъчен злодей, въоръжен с непредвидима нова технология.

Ясно е (дори и от постерите), че Рами Малек ще бъде основният злодей, като Кристоф Валц ще се завърне (за малко?) като Ернст Блофелд. В актьорския екип участват отново Леа Сейду, Рейф Файнс, Бен Уишоу, Наоми Харис, Рори Киниър и Джефри Райт като колегата на Бонд от ЦРУ, а новите актьорски попълнения са Дали Бенсалах, Били Магнусен, Ана де Армас, Дейвид Денсик, Лашана Линч, която – както видяхме от трейлъра, пък и от постера, също е „double O”, но засега не смятаме да се поддаваме на международните „провокации“, че именно тя е „предопределена“ да смени Крейг като 007…

Премиерата на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) е 3 април 2020.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Dredd
  2019-12-04 at 17:54

  Доволно е. Доигра ми се GoldenEye N64 🤗

  Отговор

 • ммда
  2019-12-04 at 18:15

  Засега много добре – достатъчно „бондовски“ изглежда. Успокоява и мисълта, че точно това женско 00 няма шанс да замени Бонд.

  Отговор

 • X-Force
  2019-12-04 at 18:55

  Първите 10 секунди ми приковаха вниманието и от момента, в който Бонд скочи от моста, заедно с него отиде и ентусиазма ми. Едни и същи рециклирани идеи, все така дървен Даниъл Крейг, пореден злодей с маска + бонус белези по лицето (който най-вероятно ще се окаже, че има роднинска връзка с Бонд) и разбира се сцена как Бонд праска яка мацка…. Same shit – different movie.

  Та, кога ще излиза трейлъра на новата „Мисия“?

  Отговор

  • Rockfan
   2019-12-05 at 11:33

   Много точно казано. И аз чакам с мнооооого по-голям интерес новата „Мисия“/“Мисии“ :)


  • UZUMAKI
   2019-12-05 at 18:28

   От епохата Крейг не харесвам само „Спектър“, а „Смъртта може да почака“ ми изглежда супер засега. :) Дано само не го окепазят с либерални глупости…


  • X-Force
   2019-12-06 at 16:07

   Узи, сериозно ли харесваш Quantum Of Solace? Аз едвам го изтърпях. Иначе Casino Royal си остава ултиматния Бонд филм, Skyfall също не беше никак лош. Spectre даже няма да го коментирам…


 • pavel717
  2019-12-04 at 19:53

  никому ненужен филм…ама на постера бял потник ли носи под пуловера?
  туй ще да е фиешън, явно….

  Отговор

 • 2019-12-05 at 01:17

  Силен трейлър. Не вярвах, че след Спектър ще се развълнувам за този.

  Отговор

 • Riddick
  2019-12-05 at 10:53

  Аз пък решихм, че е някакво екшън продължение на Бохемска рапсодия

  Отговор

 • Кирил
  2019-12-05 at 11:22

  Дано да се окаже по-добър от недъгавия „Спектър“, на трейлър има потенциал, да видим на филм как ще го докара, за жалост онази бледата пача пак е тук, но поне да е за малко, колкото да даде начален тласък на Бонд да мачка :) Иначе ми е по-интересно кой ще поеме щафетата след Крейг (последен филма за него от поредицата), спрягаха се разни имена, но нищо конкретно.

  Отговор

  • Rockfan
   2019-12-05 at 11:37

   След видяното в тейлъра, все повече ми се затвърждава мнението, че тая черната агентка ще бъде „наследничката“ на Бонд. Почти на 90 процента вече съм сигурен 😉 . А когато филма излезе и ако това мое ( а и не само мое) мнение се окаже вярно на 100 процента, бих могъл само да добавя- поредния тъжен ден в историята на Холивуд и киното :)

   П.П. За справка- женския Тор, например. Още една стъпка надолу 😉 .


  • X-Force
   2019-12-05 at 17:23

   Тор ще се преглътне по-лесно – героят оживя на екран през последните 10 години. Бонд е на екран от почти 60 – там е недопустимо.


 • Milbo
  2019-12-06 at 12:21

  Какво са сложили в панталоните на Даниел Крейг в този постер ?
  Има нещо сякаш ….

  Отговор

Коментирайте