Първи поглед към „Tenet” на Кристофър Нолан

от на 2019-12-19
 

Предишният път, когато говорихме за следващият проект на Кристофър Нолан, той си имаше само актьорски екип и премиерна дата. Сега вече има заглавие, има първоначални промоционални кадри, а на всичкото отгоре в следващите дни се очаква и трейлър. Това, което все още няма, е кавквито и да било подробности по историята, което напълно ни устройва. Имаме доверие на Нолан да ни предоставя качествено кино, което дори не винаги е нужно да е супер фокусирано върху сюжета („Дюнкерк”). Нямаме нужда да знаем подробности, няма да го пропуснем.

Но да говорим сега за това, което вече имаме. Следващият филм на Нолан се нарича , което чисто като понятие означава „принцип или вярване, особено се използва за основните принципи на една религия или философия”, което общо взето нищо не значи. Това никак не ни учудва, имайки се предвид, че Нолан обича да си кръщава филмите с доста широки и неконкретни заглавия – „Престиж”, „Генезис”, „Интерстелар”, „Мементо”, които обаче се контекстуализират, след като си гледал филма.

За сюжета малкото, което Нолан желае да коментира е, че филмът започва като шпионски трилър, но оттам преминава през различни жанрове. Вижте целият коментар, който е дал на Entertainment Weekly по повод първите кадри, които можете да видите по-долу:

„Започваме от гледната точка на шпионски филм, но ще минем през няколко различни места. Преминаваме през различни жанрове, надяваме се, по свеж и вълнуващ начин. Ема Томас и аз сме създавали много големи продукции, но това със сигурност е най-голямата от гледна точка на международен обхват. Снимахме масивни сцени с много голям актьорски състав в седем държави по целия свят. Няма съмнение, че е най-амбициозният филм, който сме правили до сега.”

Да прочетем, че Нолан, когото обвързваме с несъмнено качествени масивни блокбъстъри да нарича новия си проект „най-амбициозния до сега” няма как да не ни развълнува. Единственото друго детайлче, което е споделил е, че Джон Дейвид Уошингтън е главният герой (във всеки смисъл) на филма.

TenetElizabeth Debecki and John David Washington Merry-Go-Round AKA Tenet

Като всички първи промоционални кадри на EW, и тези са супер лъскави и не издават нищо по-конкретно. Виждаме обаче Уошингтън, Патинсън и Дебики със стилни дрехи на красиви локации, а какво повече ни трябва.

Филмът е с Джон Дейвид Уошингтън, Елизбет Дебики, Робърт Патинсън и Арън Тейлър-Джонсън в главните роли. Редовните колаборатори на Нолан, съровете Кенет Брана и Майкъл Кейн, също се навъртат в iMDB страницата на филма. Премиерата е насрочена за 17 юли 2020г.

По-надолу споделяме и все така неиздаващите нищо първо мини-тийзърче и плакатче. Ще следим внимателно и когато излезе трейлър, веднага ще го споделим.

плакат

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте