Нов трейлър на игралния „Мулан” на Ники Каро с Лиу Ифей

от на 2019-12-05
 

Изпитваме особено пристрастие към режисьори от Нова Зеландия – и освен Уайтити и Джаксън бихме споменали Андрю Никъл, Мартин Кембъл, Джейн Кемпиън и Ники Каро. Странно изглежда, че Disney са решили да поверят именно на Каро новата игрална интерпретация на познатата средновековна китайска легенда и любимата анимация (от преди 20 години), но точно преди две години режисьорката „влезе във владение” на материала и ето, че вече творческият екип на „Мулан” („Mulan”) има готовност да предложи пълен трейлър на вниманието на публиката.

Затаили сме дъх в очакване на срещата между момичето-воин и злата магьосница, в чиято роля е несравнимата Гонг Ли.

Макар и да е прекалено разказвателен, този трейлър може да послужи за увод в историята на всички (по-млади) зрители, които не са запознати със сюжета. Младата Лиу Ифей е симпатична, сдържана и съсредоточена като Мулан, преследвайки заветната цел – да защити честта на семейството. Мерна ни се един белязан в битки злодей до красивата магьосница, който най-вероятно е предводителя на хуните, но определено Гонг Ли ще влезе в ролята на основния антагонист – и майстор в превъплъщенията! Подозираме, че след като сега акцентират върху тренировките на воините и кратки откъси от маневри на армиите, маркетинг-майсторите от Disney са си запазили малко по-сериозния екшън за някое от следващите рекламни включвания.

Част от „операционния“ екип пази скъпи спомени от анимационната версия на същата история (по фолклорната поема „The Ballad of Mulan”) и – съвсем нетипично за Disney – новият поглед на Ники Каро ни вдъхва надежди за достоен игрален „римейк“. Пък и притчата за младата бунтарка с буйна кръв, която трябва да намери мястото си в традиционно общество, подчиняващо се на регламенти и ограничения в продължение на векове, ни е много близка до сърцата… Хрумна ни идеята да се тръшнем съвсем по детски и да поскандираме „Искаме си Мушу!”, но това надали ще „изрисува” любимия ни дракон на рамото на Мулан…

Режисьор на „Мулан” е Ники Каро („Whale Rider“, „McFarland USA“) по сценарий на Рик Джафа и Аманда Силвър („Jurassic World“, „In the Heart of the Sea“), със съдействието на Елизабет Мартин и Лорън Хейнек, а сюжетът е познат на много поколения в Китай и на останалия свят, благодарение на анимацията от 1998 година – млада майсторка на бойните изкуства се преоблича като мъж и се записва в армията на императора, която се впуска в битки, защитавайки границите на Китай от северните нашественици.

Мулан притежава всички необходими качества на добре трениран воин (смирена, обрана, грациозна, съсредоточена, дисциплинирана – най-задължителните бяха надлежно изредени в тийзър-трейлъра на филма), за да се справи с властната вещица на легендарната Гонг Ли. Сред останалите колеги на нея и младата Лиу Ифей, в актьорския екип са Дони Йен, Джейсън Скот Лий, Йосон Ан, Уткарш Амбудкар, Рон Юан, Тци Ма, Розалинд Чао, Ченг Пей-Пей, Нелсън Лий, Чум Ехелепола и Джет Ли.

Мулан“ („Mulan”) ще бъде в кината на 27 март 2020 година в дублирана и субтитрирана версия.

mulan_ver4_xlg

коментари
 
Отговорете »

 
 • Iron Fist
  2019-12-05 at 17:55

  Не видях дракона значи няма да е готино и забавно като анимацията

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-12-05 at 18:29

  Според мен е добро решение да го направят по-малко фентъзи ориентиран и по-сериозен като тон. Не се вълнувам от проекта, но не ми пречи, че съществува. :)

  Отговор

 • violator
  2019-12-05 at 20:28

  Китайският игрален „Mulan“ от 2009 г. хич не беше лош. Той дава по-исторически и реалистичен наклон на легендата.
  Тази версия я чакам с нетърпение, защото навремето анимационният филм беше толкова як, че ми остави сантимент към тази героиня.
  Песента „I’ll make a man out of you“ е едно от най-епичните неща в историята на анимационното кино.

  Отговор

 • X-Force
  2019-12-06 at 06:29

  Изглежда супер! Ще се гледа!

  Отговор

 • Кирил
  2019-12-06 at 11:49

  Джет Ли едвам го познах като императора, Дони Йен дано помачка малко кофи до края на филма, Джейсън Скот Лий също е неузнаваем като лошия, Гун Ли добре ѝ ходи ролята на зла магьосница (или каквото са решили да бъде), Лиу Ифей не е мръднала от Forbidden Kingdom насам като визия, сякаш е застинала във времето :) Ще го гледам, дори и да няма песни, не ми е проблем – дано са го сглобили като хората и да има разлики от анимацията няма да им се разсърдя.

  Отговор

 • Riddick
  2019-12-06 at 13:25

  Явно съм от поколението „малко по-голям от тези анимации“
  Не съм гледал Цар лъв, Мулан, Красавицата и звяра, Алдин и кво още преработено тия години.
  Мулан ще гледам на кино, ама нямам интерес към трейлърите

  Отговор

  • X-Force
   2019-12-06 at 16:10

   Гледай екранизацията на Пепеляшка на Кенет Брана. До днес той си остава най-добрата филмова адаптация от анимациите на Дисни.


Коментирайте