Въобще не се изненадваме, че точно сега Netflix решиха да обявят, че са сключили нова многогодишна сделка с Nickelodeon за създаването на оригинални анимирани сериали и филми. Само дни, след като Disney+ най-накрая излезе на американския пазар, съвсем логично беше от страна на Netflix да обявят нещо, с което да привлекат вниманието към себе си.

Според източници на The Verge новата сделка е на стойност 200 милиона долара и се изразява в това, че Netflix ще продуцира филмови проекти и сериали, които ще са базирани както на някои от най-популярните образи, част от вселената на Nickelodeon, така и на напълно нови и оригинални герои. Досега като част от предишната сделка, двете компании успяха да създадат заедно „spin-off“ на един от най-хитовите сериали на детската компания – „Rocko’s Modern Life: Static Cling”, както и „Invader Zim: Enter the Florpus”. Отделно в момента се работи върху няколко проекта, един от които носи името „Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles”. За бъдещите проекти, които ще са част от новата сделка, все още не се знае нищо, въпреки че основните слухове говорят за „spin-off“ по най-популярното предаване на Nickelodeon – „SpongeBob Squarepants”.

мелиса коб

Според данни на Netflix, 60% от потребителите на стрийминг услугата гледат редовно детски предавания и филми. Точно това прави изключително важно за компанията намирането на начин да се запази интересът на детската аудитория. А това безспорно ще е изключително сложно без хитовите заглавия на Disney, които вече живеят собствен живот в Disney+. Ето какво коментира и Мелиса Коб, вицепрезидент на отдела за оригинална анимация на Netflix за новата сделка.

Nickelodeon е успял да създаде множество герои, които децата просто обожават, ние нямаме търпение да разкажем напълно нови и оригинални истории, които ще бъдат част и ще развият световете, които те обитават. Радваме се, че ще продължим да работим с Браян Робинс, Рамзи Ан Наито и творческия екип на Nickelodeon по нов начин, за да осигурим на нашата глобална публика нови и смели истории и свежи идеи.

Засега това е цялата информация, с която разполагаме за новата мащабна сделка между двете компании, но ще следим с изключителен интерес какви проекти ще станат част от нея и как ще продължи войната между стрийминг компаниите, която е все по-реална след официалното излизане на Apple TV+ и  Disney+ на пазара, както и с приближаването на пускането на HBO MAX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *