clive-owen-bill-clinton-20191124

Райън Мърфи уцели десетката с антологията си „American Horror Story”, защото беше един от първите съвременни автори, които, осъзнаха факта, че дългите сериализирани истории се изтъркват с времето и ако имаш добри идеи, антологичния подход е много добро решение. Не всички самостоятелни части на „AHS” работят еднакво добре, но дават възможност на феновете на различни поджанрове да си избират това, което ги интересува, без преди това да им се налага да наваксват n на брой сезона.

Още по-интересно стана, когато Мърфи започна и spin-off антологията „American Crime Story”, чието начало беше ударно с повече от страхотния „American Crime Story: The People vs OJ Simpson”. Последва по-пищния, но не толкова завладяващ „American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace”, а сега научаваме за третия сезон, който отново ще разкаже повече от интересна история и смятаме да му отдадем нужното внимание.

Новият сезон носи заглавието „American Crime Story: Impeachment” и ще разкаже историята на най-големия скандал през 90-те години в Америка – аферата на Бил Клинтън със стажантката в Бели дом Моника Люински и последвалите опити за премахването му от президентския пост. В ролята на Клинтън ще видим Клайв Оуен, което намираме за отлична новина. Оуен е актьор, който влиза безпроблемно в роли, както на герои, така и на мошеници, а за Бил Клинтън определено ще трябва някой, който може да пресъздаде чар и безсрамие еднакво достоверно.

Не смятаме за нужно да преразказваме събитията, ако някой е прекалено млад, че да не ги знае, ще може да се запознае с тях в сериала. Нямаме никакво съмнение, че драматизацията ще си струва, тъй като историята предлага сериозно богатство на теми, идеи и колоритни образи. С „The People vs OJ Simpson” видяхме, че Мърфи има невероятен усет към това как да покаже история, която се е случила пред очите на милиони. На фона на публичния скандал той много добре развива главните действащи лица и изследва ефектът върху масите и се надяваме да направи същото и тук.

Добър атестат за качеството на „American Crime Story: Impeachment” е, че сценарият е базиран върху книгата на Джефри Тубин „A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President”. Той е автори на книгата за О. Дж. Симпсън, която е в основата на сценария на първия сезон American Crime Story: The People vs OJ Simpson”.

Дългогодишната муза на Мърфи Сара Полсън, която обожаваме именно заради работата си с Мърфи, ще партнира на Клайв Оуен в ролята на Линда Трип. Трип има много важна роля в скандала с това, че тайно е записвала разговорите на Моника Люински. Люински ще бъде изиграна от Бийни Фелдстийн, а Аналий Ашфорд ще изиграе Пола Джоунс, която съди Клинтън за сексуален тормоз.

Очевидно остава само да разберем кой ще влезе в сочната роля на Хилъри Клинтън. „American Crime Story: Impeachment” се очаква да дебютира през есента на 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *