В последните месеци все повече информация започна да се разкрива за чакания от всички нас сериал за света на Толкин – „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“). Наскоро съобщихме за присъединяването на Уил Полтър към каста, а преди това и за творческия екип на сериала, но тази седмица излезе голямата новина, че струващият милиони долари проект получава официално втори сезон.

Преди да ви съобщим малкото нова информация, която се появи с обявяването на втори сезон, припомняме какво знаем за високобюджетния проект до момента. Освен гореспоменатия Уил Полтър, актьорският състав на сериала включва австралийската актриса Маркела Кавена, познатия ни от „Игра на тронове” като Бенджен Старк – Джоузеф Моули и младия британски актьор Макс Балдри. На този етап всъщност знаем най-много за така наречената „Задруга“ или просто казано основния творчески екип зад камерата, който е предвождан от шоурънърите Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей и за наша радост включва Джон Хaу, който (заедно с Алън Лий) е отговорен за визуалния стил на „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън.

map-20191120

Детайли около сюжета са все още неясни, но предвид че очакваме сериала най-рано в първото четиримесечие на 2021 г., това е напълно разбираемо. Това, което всъщност ни е ясно, е, че действието ще се развива по време на Втората епоха – период от 3 441 години, който започва след прокуждането на първия мрачен владетел на Арда Мелкор (Моргот) в Пустотата. Втората епоха е и периодът, в който са изковани Пръстените на Силата, както и всевластният Единствен пръстен. Това е и епохата на възхода и падението на Нуменор – златните години на хората (Арагорн е пряк потомък на кралската линия на Нуменор). Тя завършва с падането на Саурон и разгромяването на армията му от последния съюз между хората и елфите – събития, разказани в пролога на филма „Задругата на пръстена“.

И ето, че стигнахме до обещаната нова информация за проекта. Разбираме от Deadline, че снимките на първите два епизода от 1-и сезон, които са режисирани от Хуан Антонио Байона, са приключили, но предвид новината за ранното одобрение на втори сезон, заснемането на следващите епизоди ще се отложи малко с 4-5 месеца. Тази „пауза” ще позволи на шоурънърите да коригират курса на първи сезон, така че да се върже по-плавно с втори и с цялостния план за сериала. Освен това, те ще имат и възможността да разгледат и оценят качеството на първите два епизода по-обстойно и да решат дали ще се налагат каквито и да е промени.

Доста е вероятно тази „пауза” да се отрази върху заснемането и премиерата на първия сезон, чиято продукция официално трябва да започне в началото на 2020, но от друга страна би могло да означава, че ще получим втори сезон много по-скоро след края на първия. Но тъй като на този етап нямаме официална премиера на сериала, нито коментар от страна на екипа, който седи зад този проект, това са просто предположения.

payne-and-mckay-20191120
Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей

Още веднъж споделяме, режисьор на първите два епизода от „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) ще бъде Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), който е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса. Шоурънъри и основни сценаристи са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей, а в разширения екип се включват и Дженифър Хъчисън („Breaking Bad“) и Брайън Когман („Игра на тронове“), Джейсън Кейхил („Семейство Сопрано“) и др. Продукцията е дело на Amazon Studios в сътрудничество с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *