Само една седмица ни дели от очаквания с почти религиозен плам гангстерски епос „The Irishman” („Ирландецът“) на Мартин Скорсезе, който събира на екран живите легенди Робърт Де НироДжо Пеши и Ал Пачино за да разкаже една от най-големите криминални мистерии в следвоенната историята на Съединените щати. За да налеят допълнително „масло в огъня на изгарящото очакване“ на феновете, Netflix разпространиха нов, финален трейлър, който може би в най-голяма степен разкрива драматургичната и тематична дълбочина, която притежава историята и за която говорят ревютата на филма.

Припомняме, че „The Irishman” е по сценарий на носителя на „Оскар” Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”), базиран на книгата на Чарлз Бранд I Heard You Paint Houses”, наскоро издадена на български от Ciela под заглавието „Ирландецът“. В центъра на простиращия се няколко десетилетия разказ е профсъюзният представител и наемен убиец на мафията Франк „Ирландеца” Шийран (Де Ниро), отговорен за над 25 убийства и свързван с превърналата се в легенда смърт на Джими Хофа (Пачино). Самият Шийран твърди, че убийството на Хофа му е поръчано от мафиота Ръсел Буфалино (Пеши).

Вижте новия трейлър, който според нас слага точка на всички съмнения дали само защото е продуциран и разпространяван от Netflix (предимно) на малкия екран, „The Irishman” е по-малко кино от повечето продукции за голям екран от последните незнайно колко години.

Нямаме какво повече да кажем за „The Irishman” на този етап. Драскаме последните дни в календара до 27 ноември и нищо не може да ни спре да бъдем пред екрана. И разбира се, продължаваме да се надяваме, че един ден ще можем да го видим и на кино. Пак казваме, бихме го гледали на голям екран дори и вече да сме го извъртели 5-6 пъти на телевизора и дори и въобще да не ни хареса (невъзможно, но все пак), защото киното дава съвсем друго усещане за нещата.

Режисьор на „The Irishman” („Ирландецът“) е Мартин Скорсезе („Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Добри момчета“, „Казино“, „От другата страна“, „Вълкът от Уолстрийт“), по сценарий на Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”), по книгата на Чарлз Бранд I Heard You Paint Houses”. В ролите са Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Ал Пачино, Ана Пакуин, Харви Кайтел, Боби Канавале, Рей Романо, Джеси Плимънс, Стивън Греъм, Катрин Нардучи, Дж. Ч. Макензи, Крейг Винсент, Джак Хюстън и др.

Премиерата на филма е на 27 ноември в платформата на Netflix.

pacino-scorsese-de-niro-20191120

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Книгата и сюжетът са изключителни и Скорсезе е баш майсторът на тези истории. Лично аз бих предпочел в главните роли да са любимците му от следващата генерация актьори – Лео ди Каприо, Мат Деймън, а Франк Шийрън би паснал чудесно на Бен Афлек и няма да има проблем със застаряването и подмладяването, който малко е кофти тук, пък и физически де Ниро и няма как да докара визията и присъствието на оригиналния ирландец, но това не е особен кусур. Още повече, че де Ниро стои в основата на този филм и няма как да се прескочи. Пък и тримата „старци“ са майстори, няма шанс да не направят епични роли. Жалко е, че филмовото събитие на десетилетието ще мине на малък екран, но такива са новите правила в бизнеса вече. Жалко за зрителите, защото такъв актьорски филм и сюжет, едно че не му мърдаше над милиард в касите, а второ нямаше да намали желанието да бъде гледан след това и по телевизията. Изобщо тази година Холивуд се отсрами качествено за сушата в последните години по отношение на много и качествени филми и не знам на оскарите какво ще бъде….

    1. ”Филмовото събитие на десетилетието ще мине на малък екран”

      Пхах! По-кротко с тия гръмки изказвания, че е несериозно. За последното десетилетие излязоха толкова много качествени филми, че не е истина. Най-малкото не си гледал самия филм още и едва ли не вече е шедьовър… Най-вероятно ще е, но изчакай поне да го гледаш и тогава раздавай присъди 😉 Аз лично не мисля, че щеше да се доближи до милиард ако беше получил широко разпространение в кината, но е наистина голяма загуба, че такова заглавие ще де види основно на плазмата вкъщи…

  2. Сърдити старчета….ся не мога да вдяна следното:
    Значи филма ще върви по Нетфликс…ама в същото време има и киновариант.
    Тук какво ще дават, киноварианта или нито един варианта?
    При положение, че ще върви в стрийминг платформа
    ще може ли да се бие за ОскУри?

    1. Основно ще върви по Нетфликс понеже те помогнаха с финансирането и разпространението, но малко преди премиерата му филмът тръгна в ограничен брой кина с цел да достигне минимума на брой прожекции и локации, за да се класира за Оскар. Нетфликс направиха същото и с Рома миналата година. Нямам никаква идея дали ще го дават на голям екран в България, но и да го дават – няма да е в мултиплексите най-вероятно, а в по-малки кина. Иначе да – ще може да се бори за Оскар и е почти сигурно, че ще получи ПОНЕ няколко номинации.

  3. За „зрителите“, които допринасят за милиардите на филм, може да ви е странно, но тези имена, вече не им говорят почти нищо… В Холивуд не са глупаци и много правилно са се насочили към стрийминг разпространение.