Може да изглежда странно и необичайно, но наистина не се е чувало нищо за уникалния американски режисьор Бен Зайтлин от 2012 година, когато неговият пълнометражен дебют „Зверовете на дивия юг” спечели голямата награда в Сънданс, после още около 60 отличия от фестивали в цял свят и почти година след първата прожекция на филма му, той беше номиниран за „Оскар” най-добър адаптиран сценарий и за режисура.

Осем години по-късно Зайтлин вече е готов със своята втора пълнометражна творба – и тя е своеобразен поглед към приказната история за Питър Пан и момчетата, които никога няма да пораснат. Новият му филм носи заглавието „Wendy”, сценарият е написан от режисьора в съавторство със сестра му Елиза, и вече може да видим първи трейлър.

Усещането е същото – за полет, непринуденост, невинен поглед към света през очите на великолепни млади същества, които пресъздават образа на детството в неговия абсолютно чест, първичен вид. Дори скептицизмът, породен от преклонението пред класическата история на Джеймс Матю Бари се изпарява безпрекословно след секундите свободен полет към чудесата на морските дълбини, представени през детските очи по толкова пленителен начин. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Класическата история за Питър Пан е пресъздадена в този епичен филм на Бен Зайтлин, режисьор на „Зверовете на дивия юг”. Изгубена на тайнствен остров, където възрастта не е свързана с времето, Уенди трябва да се бори, за да спаси семейството си, свободата си и непримиримия дух на младостта от ужасяващата угроза на порастването…

За момента не е предвидено участие на фестивален форум за втория филм на този талантлив разказвач, който абсолютно не се вписва в „стандартните” характеристики на съвременната филмова индустрия. Очаква се „Wendy” да тръгне на голям екран в Щатите, Великобритания, Канада, Бразилия на 28 февруари 2020. Ако научим нещо допълнително – непременно ще споделим!

wendy

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *