За наша голяма радост през последните години наблюдаваме ренесанс на доста поджанрове в хоръра и по-конкретно този за вещиците. Днес имаме повод да пишем за поредния обещаващ проект, озаглавен „The Wretched”.

Написан и режисиран от Брет и Дрю Пиърс („Deadheads”), филмът разказва за тийнейджър, който се бори да приеме раздялата на родителите си, докато се изправя очи в очи с хилядогодишна вещица, която живее под кожата на съседката. Вижте и трейлъра:

Изглежда чудесно! Без да навлиза в спойлер територия, трейлърът дава съвсем ясна насока за тона на филма и загатва за героите, докато обладаващата музика и практическите ефекти повдигат адреналина още повече. „The Wretched“ вече имаше своята премиера на Fantasia Fest преди няколко седмици, откъдето излязоха предимно добри ревюта.

Ако трябва да отразим накратко общите впечатления на критиците, повечето казват, че „The Wretched“ е „сериозен нов прочит на вещерското кино, който обръща поджанра наопаки с нови правила, добре развити и приятни герои, тонове страшни моменти и купища брутални практически ефекти“.

Вижте и дебютния постер за филма.

плакат

Главните роли са поверени на Джон-Пол Хауърд („Hell or High Water”), Пайпър Кърда („I Didn’t Do It”), Ази Тесфай („Supergirl”) и Кевин Бигли („Upload”). След успеха си на фестивала, IFC Midnight придобиха правата за разпространение в САЩ и се очаква „The Wretched“ да се завърти в киносалоните през 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments