Усещаме, че вече досадно се повтаряме, като обръщаме внимание на факта, че харесваме Бен Афлек като режисьор – и по този начин деликатно (и не само) даваме да се разбере, че той за актьор не става. Не че него или компаниите, с които работи, ги интересува мнението ни – те си имат план-график и трябва да го спазят, като разчитат на името да привлече зрителите в киносалоните.

Warner Bros. пуснаха първи трейлър на една нова драматична история със заглавие „The Way Back” (да не се бърка с едноименния филм на Питър Уиър, с Джим Стърджис, Ед Харис, Колин Фарел и кой ли още не), като за режисьор се е цанил Гавин О’Конър, работил вече с Афлек по „The Accountant”, а също и по „Jane Got a Gun” с Натали Портман, „Pride and Glory” с Едуард Нортън, както и боксовия кютек между Том Харди и Джоул Еджъртън „Warrior”.

Вижте какво е обещанието за „The Way Back”.

Да се влачи немил-недраг и напълнен до козирката с алкохол – за бившия Батман това е като детска игра! Знаем, че не е лесно да се влиза в кожата на дълбоко депресирани и безпътни (от отчаяние, не в дълбоко-моралния смисъл) персонажи, но през цялото време ни се струва, че Бен Афлек е доволен като му се „падне” такъв герой – и от тези кадри ни изглежда, че го „играе” с мазохистична охота. Сценарият е възложен на Брад Ингълсби („Run All Night”), а ето какво гласи и официалният синопсис на „The Way Back”:

Животът на Джак Кънингам е бил изпълнен с успехи и мечти. В гимназията той е великолепен баскетболист, получава пълна университетска стипендия, но изведнъж, по неизвестни причини, решава да се откаже от играта и губи едно страхотно бъдеще… Години по-късно, Джак се спуска стремглаво към бездната на собственото си отчаяние, като се опитва да се справи с неописуема житейска загуба, потопил се в алкохолизъм – и така проваля брака си, както и всяка надежда за по-добър живот… Когато получава покана да тренира отбора на своето училище, той приема с неохота и изненадва самия себе си. Постепенно момчетата се сплотяват и започват да печелят, а Джак най-накрая открива причина, заради която има смисъл да се бори с вътрешните си демони. Но дали това ще бъде достатъчно, за да запълни пропастта в душата му, да излекува раните от миналото и той да поеме по пътя на изкуплението?…

Многото въпроси вероятно ще намерят отговорите си в момента, в който бъде завършена работата по филма. В актьорския екип компания на Афлек правят Ал Мадригал, Михаела Уоткинс, Джанина Гаванкър, Глин Търман и др. Ще ни е интересно да видим до каква степен Гавин ОКонър ще съумее отново да извае от Бен образ, който да се окаже стойностен и да го запомним (с добро). Ще следим новините около този проект, чиято премиера е предвидена за 6 март 2020 година.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. На мен лично ми хареса. Харесва ми и аромата на 3 часа-и-45минутва режисьорска версия на Лигата на Справедливостта, който се носи последните няколко седмици.