Войната във Виетнам е една от малкото, за която в Щатите имат желание да правят не напълно хвалебствени филми, когато става дума за собствената им армия. И тъй като най-пропагандните и традиционни американски военни филми са ни омръзнали, но смятаме, че още има хляб във военния жанр, обикновено обръщаме вниманието на проекти, които имат потенциала да ни покажат някаква малко по-различна гледна точка.

В този случай отбелязваме трейлъра на „The Last Full Measure” и въпреки че очакванията ни не са големи, смятаме, че има причина да му се обърне внимание. Филмът разказва истинската история на медика от ВВС Уилиям Питсенбаргър – Питс (Джеръми Ървайн), който спасява много от другарите си и накрая загива във Виетнам. Повече от 30 години по-късно Скот Хъфман (Себастиан Стан), който работи в Пентагона, решава да разследва защо на Питс не му е даден Медал за храброст, след като чува историята на войника от най-добрия му приятел (Уилиям Хърт) и баща му (Кристофър Плъмър). По време на разследването Хъфман разкрива дълбоко заровени тайни, които водят до много сериозна конспирация.

В „The Last Full Measure” също така участват Самюъл Л. Джаксън, Ед Харис, Брадли Уитфорд и Питър Фонда в една от последните му роли. Вижте трейлъра сега:

Звездният актьорски състав е повече от впечатляващ, за това няма спор. Освен това последният път, в който гледахме филм за военен медик и неговите геройства, резултатът беше повече от прекрасен. Притеснява ни обаче това, че трейлъра разкрива всичко – и за консперацията, и за родителите на Питс – питаме се останали нещо, което не сме видели. Освен това снимките са завършили през 2017 г. и въпреки че има различни причини за забавянето на един филм, обикновено това е атестат за проблеми. В най-честите случаи така става с филми, за които се знае, че няма да изкарат никакви пари, поради липса на интерес към продукцията. Но предвид каста на „The Last Full Measure”, който сам по себе си би вкарал доста хора в киносалона, смятаме, че тук най-вероятната причина е качеството на крайния продукт.

Въпреки всички тези притеснения смятаме, че не е изключено да се окаже приличен филм с искрено послание за нечий героизъм, който не се изразява в разстрелването на най-много врагове. Пък и не можем да си представим, че всички тези актьори от този калибър са приели ролите без да е имало потенциал за нещо качествено.

The Last Full Measure” е написан и режисиран от Тод Робинсън (“Lonely Hearts”, “Phantom”). Примиерата е насрочена за 24 януари 2020 г.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *