Въртележката на летните месеци така успешно ни е отвяла, че сме пропуснали да ви срещнем с един от иконичните образи за няколко поколения американци – телевизионния водещ на детски предавания Фред Роджърс. В творбата на Мариел ХелърA Beautiful Day in the Neighborhood” отговорната задача да пресъздаде за филмовата реалност обичания мистър Роджърс поема – и изпълнява превъзходно – един от най-опитните и неуморни холивудски актьори, Том Ханкс.

Трудно е да се повярва, но времето неумолимо върви напред и Ханкс навърши 63 години – този момент се оказва изключително подходящ, за да се появи филм, посветен на един от най-добрите и мили хора, посветили живота си на възпитанието и забавлението  на децата в Америка.

Мариел Хелър направи впечатление с дебютния си филм „The Diary of a Teenage Girl” през 2015, а миналата година затвърди репутацията си на добър режисьор с „Can You Ever Forgive Me?” и решава да реализира идеята за среща на новите поколения с легендарния Фред Роджърс. Сценаристите Мика Фитцерман-Блу и Ноа Харпстър („Transparent”) оформят сценария, а ролята на мистър Роджърс някак от само себе си „отива” при двукратния носител на „Оскар” мистър Ханкс.

Ето как звучи официалният синопсис на „A Beautiful Day in the Neighborhood”:

Тази актуална и вечна история е за добротата, която побеждава цинизма, вдъхновена от действителното приятелство между Фред Роджърс и Том Джунод. След като отегченият журналист (в ролята е носителят на „Еми“ Матю Рис) получава за задача да напише профил на Фред Роджърс, той преодолява скептицизма си и научава какво е емпатия, доброта и порядъчност от любимия съсед на Америка.

Кой е всъщност Фред Роджърс, когато съблича прочутата червена жилетка и излиза от телевизионния кадър? Как човек може да чувства и излъчва съпричастност, да бъде част от добрата енергия, която заобикаля хората и да действа заразително със своя благ характер? Част от отговорите на тези въпроси вероятно ще намерим в разказа на Хелър, а тук ви предлагаме да видите какво споделя съпругата на Фред Роджърс (заедно с факта, че самият той е бил голям почитател на Том Ханкс!):

С роли в „A Beautiful Day in the Neighborhood” ще видим още Крис Купър, Енрико Колантони („Veronica Mars”), Сюзан Киличи Уотсън („This Is Us”), Тами Бланчард („Into the Woods”), Уенди Маккена („Sister Act”). И ще се съгласите, че няма по подходящ момент за пускане на подобен филм, който се очаква да стопли сърцата на зрителите в очакване на празничния сезон, освен в уикенда на Деня на благодарността – премиерата му е на 22 ноември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *