Отдавна не сме имали повод да споменем любимеца на мнозина Шон Бийн, но ето, че той попада в центъра на новина, която, меко казано, ни изненада. Актьорът известен най-вече с това, че получава ролите на персонажи, чийто екранен живот не продължава дълго, ще бъде част от втория сезон на телевизионната адаптация на „Snowpiercer”, която е вдъхновена от едноименния филм на Понг Джун Хо.

За тези, които са забравили за какво става дума в тази история, ще ви припомним сюжета:

Постапокалиптична влакова композиция не спира да обикаля скованата от ледников период Земя, благодарение на „вечния” си двигател, като в 1001 вагона пътуват останките от човечеството. Нелепите, но съвсем реално възможни факти свидетелстват за спазване на традиционното класово разделение, независимо от миниатюрното пространство, на което продължава да съществува (уж) разумен живот…

Още, когато чухме, че се работи по такъв сериал, споделихме известна доза скептицизъм към проекта и разочарование от това, че филмът на Понг Джун Хо ще бъде „продължен” по този начин. Първият трейлър, който излезе по средата на лятото, сякаш не успя да убеди никого в противното, но с липсата на изпълнение като това на Тилда Суинтън в оригинала, не е особено изненадващо.

Изненадани сме от появата на Шон Бийн в каста на сериала. От една страна причината за това е, че първият сезон на „Snowpiercer” още не е излъчен, а от друга страна не е като да сме забелязали около сериала да се вдигнала голяма врява и да е силно очакван сред телевизионните зрители (според нас). Истината е, че наскоро Шон Бийн обиколи интернет пространството, след като се разбра, че актьорът е заявил, че му е „писнало да играе персонажи, които умират”, затова можем само да спекулираме, че създателите на „Snowpiercer” са дали някакво обещание на Бийн в случай, че сериалът е успешен и това отчасти го е привлякло към ролята. Засега за ролята не знаем нищо, освен че ще е една от главните във втория сезон, но има да почакаме преди да разберем колко важна ще се окаже тя.

Шоурънър на „Snowpiercer” е  Греъм Мейсън („Orphan Black”). В ролите влизат Дженифър Конъли, Алисън Райт, Мики Съмнър, Сюзан Парк, Идо Голдбърг, Кейти МакГинес, Лина Хол, Анализе Басо, Сам Ото и Давийд Дигс, който ще се превъплъти в представител от класите в задните вагони (подобно на героя на Крис Евънс в оригинала), а във втория сезон очакваме и Шон Бийн.

Все още няма точна информация кога ще бъде премиерната дата на първия сезон на „Snowpiercer”, но се говори за пролетта на 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *