дуейн джонсън

Спазили сме санитарния минимум по отношение на информацията за „Black Adam”– показали сме ви веднъж Дуейн Джонсън как мери чара си (и питиета!) с красавеца Хенри Кавил и сме споделили, че Warner Bros. не са се отказали от идеята за филма. И между шумотевицата около един-два „Бързи и яростни” плюс следващото „Джуманджи”, Скалата потвърждава в личния си Instagram-профил, че ще се появи в дългоочакваната „супер”-форма. Явно машината вече се е задвижила и „Black Adam” ще го бъде точно след две години.

Ето какво доверява Джонсън на последователите си в социалната мрежа:

Както всички деца, и аз си мечтаех като порасна да бъда супер-герой – да имам страхотни супер-сили, да се боря за истината и винаги да защитавам хората. Всичко се промени, когато бях на 10 години и за първи път се запознах с най-великия супер-герой на всички времена – Супермен. Винаги съм искал да бъда като него. Но докато си фантазирах, постепенно осъзнах, че той е герой, какъвто аз никога не бих могъл да бъда. Аз бях бунтар, бях шумен и буен, не приемах авторитетите и традициите. И въпреки всичките проблеми, които създавах, аз все пак бях добро хлапе с добро сърце – просто исках нещата да стават по моя начин, както аз съм ги намислил… И сега, години по-късно, вече като мъж, който носи същата ДНК като онова буйно малко момче, моите мечти да се превърна в супер-герой се сбъднаха. Удостоиха ме с честта да се присъединя към иконичната #DCUniverse и за мен е истинско удоволствие да се превърна в Черния Адам. Той е надарен чрез магия със сили, равни на тези на Супермен – разликата е, че той не се съобразява с правила. Той е бунтар, който прави всичко за доброто на хората, но по свой собствен начин. Истина и справедливост – по начина, характерен за Черния Адам. Тази роля не прилича на никое от превъплъщенията в моята кариера и съм благодарен от цялото си сърце за това, че ще потеглим в това пътешествие заедно.

Ако трябва да сме честни, в първия момент образът на плаката ни заприлича на Дейв Батиста, но така де – всички отдавна знаем, че Дуейн Джонсън си е „заплюл” Черния Адам от преди повече от десетилетие. Вероятно Warner Bros. ще предизвика конфликт между него и Shazam!, но като имаш Скалата в супер-геройски филм, някак е задължително да му дадеш пространство, за да се развихри – все пак е звезда и е добре филмът му да направи подобаващ боксофис резултат.

плакат

Визията е дело на дигиталния майстор Бос Лоджик и художника на DC комикси Джим Лий. Самият образ е създаден преди години от Ото Байндър и Чарлз Кларънс Бек, а режисьор на „Black Adam” ще бъде Жауме Колет-Сера („Jungle Cruise”). Не е ясно до каква степен бъдещият филм ще се повлияе от „новото” представяне на Черният Адам от 1994 година, в графичния роман на Джери Ордуей „The Power of Shazam!”. Според него героят на Джонсън е син на египетския фараон Рамзес II и впечатлява един от височайшите жреци, Шазам с добрите си дела. Той решава да даде на Teth-Adam силата да се превърне във супергероя Mighty-Adam само като изрече името му – Shazam, като в този акроним се съдържат силите на различни египетски божества. И после якото момче се възгордява, и е наказан…

Как точно ще се окаже в XXI век и какво предстои да се случи с него – тези задачи са оставени на DC-майсторите Джери Ордуей, Джоф Джоунс и Дейвид С. Гойър. Продуценти на „Black Adam” са Скалата, Бо Флин и Скот Шелдън от FlynnPicturesCo, Дани и Хирам Гарсия от Seven Bucks Productions.

Премиерата на филма се очаква на 22 декември 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. След 142423 години чакане и отлагане, най-после обявиха дата – ти да видиш…
    Приликата с Батиста на постера е наистина поразителна.

    P.S. Най-вероятно ще променят датата, понеже излиза 3 дни след Аватар 2. Освен ако Камерън не мигне пръв и не каже, че отлагат Аватар …. отново.

    1. Все ми е тая и за двата филма – да ги отлагат колкото искат 😀

    2. Разликата е, че единият ще е типичния комиксов филм и няма да предложи нищо ново 🙂

  2. М…да, очертава се война на големия екран между Марвел и ДиСи през 2021. През тази година Марвел ще имат 4-ри филма, а ДиСи 3 филма. И е доста вероятно войната през тази година да бъде спечелена от ДиСи. Поне като заглавия (Батман, The Suicide Squad на Джеймс Гън и Black Adam със „Скалата“ ) изглеждат по-впечатляващо, отколкото филмите през тази година на Марвел.

    ПП Аз бих се притеснявал повече за Аватар 2, ако излезе в близост до Black Adam, защото ще са минали вече 10 години от първия Аватар. Но все пак премиерата на двата филма ще е непосредствено преди коледните празници, така че и двата филма би трябвало да се представят добре в бокс офиса.

    1. ДиСи няма спечелят и през крив макарон.Това са твойте мокри сънища,те няма да се случат наистина.Какво като са минали 10 години от първия Аватар??Да нямаше много културно влияние този филм както да речем Star Wars,The Lord of The Rings и т.н и т.н но все пак най-големият бокс офис рекордьор(до тази година де😀) не се забравя току-така.Другите 3 филма които спомена на Диси-Батман има много проблемен каст,същата работа е и със Suicide squad 2… за Black Adam е рано да се каже но симпатизирам доста на Дуейн Джонсън така че съм сигурен че филмчето ще е свежо.Не мога да разбера защо постоянно коментираш и сравняваш ДиСи Дрисните(Изключвам Жокера и трилогията на Нолан) със филмите на Марвел.Няма никакъв смисъл да аргументираш и да пишеш глупости които са така само за теб ! Диси имат много добри комикс герой даже по-добри и от на Марвел,обаче филмите им бате са пълна нелепица.Това е което исках да кажа и по-точно да ти покажа.Но да си имаме уважението съм напълно съгласен и си много прав за едно нещо-Endgame. беше пълна нелепица и въобще не мога още да възприема защо Братята Русо го направиха по този начин…
      Това е което исках да кажа !

    2. Не знам къде точно го видя този проблемен каст за новия Батман?! Робърт Патинсън е много добър актьор. Той е драматичен актьор, а не е актьор като повечето от актьорите, които Марвел използват! В последните му филми от тази година -The King(по Нетфликс) и The Lighthouse е много добър, даже за последния може да получи номинация за Оскар!
      Филмите, в които е играл през последните години са с ограничение R, какъвто най-вероятно ще е и новият Батман. За останалата час от каста какво може да се каже?! Всички са много добри актьори. По-скоро проблеми ще си имат Марвел с Thor: Love and Thunder, като още отсега има недовоство към този филм, заради новия Тор от женски пол. Както може и да стане голям фал с Doctor Strange in the Multiverse of Madness.
      Пишат го, че е хорър, ама ще е PG-13!! Марвел и хоръри?! Ха-ха-ха! А този Shang Chi ще е съвсем нов герой, в съвсем ново поприще за Марвел! Та…ще видим и за него!
      И трите филма на ДиСи през 2021 година са с потенциал за милиард, но ще видим какво ще стане! Докато от филмите на Марвел през същата година, единствено третата серия на Спайдърмен е с подобен потенциал!

      ПП За Жокера също се говореха подобни неща, като проблемен каст и режисьор, докато не излезе първия трейлър!! Така че седи гледай мача, да не вземат Д(р)исни да си вкарат някой автогол!!! Ха-ха!

    3. Дотогава има 2 години. Дайте първо да разгледаме за 2020-та потенциалните хитове

    4. Догодина са горе-долу ясни хитовете! Малко ще е постна за потенциални хитове, които могат да изкарат над 1 млрд. Но според мен ще са – No Time to Die, WW 84, Тенет и Дюн. Като последният, ако е добър, може да направи над 1,5 млрд. в бокс офиса. Като премиерната му дата, която е близо до Коледа, ще му е само в полза.

    5. И едно допълнение на горния ми коментар – Fast & Furious 9. Този филм ще излезе през 2020. Интересното е, че доста сайтове вече посочват Cyborg, с премиерна дата на 3 Април 2020. Както и Green Lantern Corps, с премиерна дата на 24 Юли 2020. А аз нищо не съм чул/видял за тези уж предстоящи филми?! Да не би WB и DC да ни изненадат?!

    6. Едва ли, това сигурно са били старите дати и не са ги сменили 🙂 Тенет е обзет в голяма минстерия, нищо не се знае. Иначе най-ми се гледа Дюн, защото преди 2 години прочетох книгата. И искам да видя дали филмът ще съвпадне с моята представа. А мога да допълня още един филм, който ще чукне милиарда The Eternals. Феновете няма как да го пропуснат