bong-joon-ho-20191124

Докато корейската драма-трилър „Parasite“ („Gisaengchung”) на любимия ни Понг Джун Хо („The Host”, „Mother“, „Snowpiercer“) се радва на значителен успех не само сред критиците, но и в боксофиса, режисьорът няма намерение да намаля темпото и вече мисли за заснемане не на един, а на цели два филма.

Макар на този етап подробностите да са сравнително оскъдни, Понг Джун Хо е споделил пред Variety, че възнамерява да се завърне към корените си, смесвайки екшън и хорър.

В момента подготвям два проекта. Единият ще е на корейски, а другият на английски. И двата филма няма да бъдат с големи мащаби и бюджети – по-скоро ще наподобяват „Parasite” или „Mother”. Корейският филм ще бъде заснет в Сеул и ще притежава уникални екшън и хорър елементи. Трудно е да определя жанра на филмите си. Англоезичният филм ще е драма, базирана  по действителен случай, който се развива през 2016 година. Няма как да съм напълно сигурен, понеже все още работя по сценария, но половината филм ще се развива в Англия, докато останалата част ще е в САЩ.

Макар и авторът на тази новина да не се присъединява към тълпата от фенове, които провъзгласиха „Parasite” за шедьовър, опредено харесва Понг Джун Хо като режисьор и заедно с останалите членове на екипа ни, няма търпение да види какво ни е приготвил. Страхотно е, че човекът не седи със скръстени ръце и не се опиянява от успеха на текущото си заглавие, а вместо това дава с пълна пара напред.

Ще ви държим в течение с развитието на въпросните проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *