бен афлек

Пожелахме си Бен Афлек на режисьорското столче – ето, че получаваме информация за нов негов проект. Според Deadline той ще режисира „King Leopold’s Ghost”, като ще поеме и продуцентските отговорности за бъдещия филм чрез собствената си компания Pearl Street Films, в партньорство със Sikelia Productions на Мартин Скорсезе. Сценарият е написан от автора на „АпокалиптоФархад Сафиния, по книгата на Адам Хошчайлд „King Leopold’s Ghost: A Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa”.

Както може да се предположи от заглавието, сюжетът на „King Leopold’s Ghost” ще проследи ужасяващата истинска история на белгийския крал Леополд II в края на XIX век в момента, в който той се опитва да превземе сериозен регион от Конго – и как народът на една от най-големите държави в центъра на африканския континент се отбранява срещу насилието на колониалистите. Европейската алчност за територии и блага от други континенти е пословична, но възмездието рано или късно идва, за да раздаде правосъдие.

За почитателите на режисьорските умения на Бен Афлек е приятно да очакват повече от един негов проект, защото вече сме споменавали за ангажимента му към „Ghost Army”, посветен на интересен фрагмент от Втората световна война. В актьорския му график пък за 2020 година присъстват „The Way Back”, „Deep Water” на Ейдриън Лайн (най-сетне се снима!), „The Last Duel” с Мат Деймън и Адам Драйвър под режисурата на Ридли Скот, както и трилъра „Hypnotic” на Робърт Родригес.

Ще видим кое ще му се получи повече – играта или режисурата, винаги сме готови за изненади!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Крал Леополд май е виновен за смърта на около 10 милиона Конгоанци. Добре е да се покаже кои всъщност са родоначалниците на геноцида в най-новата човешка история. Да не забравяме и „достойните“ англичани със зверствата им по всичките им колонии. Сащ с над 12 милиона избити индианци и т.н.
    Има нужда от такива творби.