Колин Фарел и Анди Съркис преговарят за ролите на Пингвина и Алфред в „The Batman“

от на 2019-11-06
 

Ако ни питате какво точно се случва и каква е идеята на „The Batman“ на Мат Рийвс, не бихме могли да кажем. Кастингът е „all over the place“ и продължава да ни изненадва с поредните две попълнения за ролята на Пингвина (за която на ранен етап се спрягаше Джона Хил) и тази на Алфред Пениуърт – емблематичния иконом на семейство Уейн и доверен сътрудник и бащина фигура за Брус/Батман .

Deadline съобщават, че в момента за ролята на Осуалд Кобълпот, познат като Пингвина  – един от най-популярните суперзлодеи от вселената на Батман, се водят преговори с Колин Фарел. Очевидно Warner Bros. и Рийвс залагат твърдо в този образ да се превъплъти някоя звезда и освен това ще бягат далеч от версията, пресъздадена от Дани ДеВито в „Батман се завръща“ на Тим Бъртън.

Другата новина, разпространена от the Wrap и Variety, е, че за ролята на Алфред Пениуърт се спряга Анди Съркис, който е стар познайник на Мат Рийвс от последните два (страхотни) филма от поредицата „Планетата на маймуните“. Предвид това смятаме, че тук ролята на Серкис е гарантирана и е въпрос само на доизглеждане на подробностите по договора. Също така е логично Алфред да е малко по-млад, след като и Батман (в лицето на Робърт Патинсън) ще бъде.

Коментарът ни е, че принципно харесваме Колин Фарел и смятаме, че би могъл да направи чудесна роля, стига да не е някаква пародия, подобна на изпълнението му в „Daredevil: Дявол на доброто“, където изигра друг емблематичен злодей – Мишената (Bullseye). Същото можем да кажем и за Анди Съркис, който също залита повечко към комедийното, когато е на екран като себе си (в смисъл не е компютърно генериран герой като Ам-гъл и Цезар). Алфред има супер приятно сухо чувство за хумор, но в никакъв случай не е клоун.

За момента не си слагаме нищо от кастинга на сърце и ще чакаме да видим какви са идеите на Мат Рийвс – какво ще бъде естеството на филма (засега ни изглежда, че ще е по-близко до стила на Кристофър Нолан, отколкото на Тим Бъртън и Зак Снайдър). Не че кастингът не може да бъде сбъркан при все идеята за различен подход. Както се казва, ще поживеем и ще видим.

Снимките на „The Batman“ се очаква да започнат в началото на 2020 г., а премиерата е насрочена за 25 юни 2021 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2019-11-06 at 12:40

  Мисля че Съркис е по-подходящият за Пингвина от двамата. Самият факт че ще участва пингвина, ме кара да се отвращавам.

  Отговор

 • Riddick
  2019-11-06 at 14:40

  Пингвин, Гатанка, бла бла, това са злодеи, подходящи за 80-тарско кино.
  Детстроук, Хюго Стрейндж или Черната маска са далеч по-подходящи за съвремието.

  Но Колин Фарел е интересн избор, за сега от каста най ме кефи

  Отговор

 • hristian
  2019-11-06 at 14:41

  Матю Макконъки също се спряга за ролята на Харви Дент

  Отговор

 • X-Force
  2019-11-06 at 17:27

  Наистина нещо са ги сбъркали – Съркис би бил страхотен пингвин.

  Отговор

 • X-Force
  2020-01-09 at 19:54

  Вече не са само преговори, а е официално – Фарел ще е Пингвина. Изтекоха кадри от снимачната площадка.

  Отговор

Коментирайте