Всяко обещание за научна фантастика на кино има едно „предварително” качество – звучи привлекателно и обещаващо. Друг е въпросът какъв ще се окаже крайният резултат. В случая с новия проект на Жан-Пиер Жьоне и неговия творчески партньор Гийом Лоран става дума именно за фантастична история, която вероятно ще бъде създадена в сътрудничество с Netflix.

По време на прес-обиколката на „I Lost My Body” – анимационния филм, който спечели наградата „Nespresso Grand Prize” в Кан, сценаристът Лоран споменава за два потенциални бъдещи проекта – телевизионна поредица и Netflix-филм. Според ScriptOclap (информационен масив с данни за проекти в развитие във Франция) филмът вероятно ще носи заглавието „Big Bug” и е описван като „история за изкуствен интелект, комедия с роботи”. Преди известно време в интервю за  Indiewire Жьоне споменава следното:

Имам една история, искам да направя филм за изкуствен интелект, но е трудно да се намерят пари за комедия с роботи. Така че може би ще бъде в сътрудничество с Netflix, кой знае…

Макар все още стрийминг-компанията да се появява като „последна опция” в представите на някои европейски творци, тя вече е набрала сериозна инерция и капацитет да се включва във финансирането на интересни и важни продукции навсякъде по света. В информацията за „Big Bug” в ScriptOclap фигурира Eskwad като продуцентска компания, а Netflix е споменат като разпространител и се очаква снимките да започнат между април и май следващата година.

Що се отнася до телевизионната поредица, по която отново ще работят двамата заедно, за момента заглавието ѝ е „The Meaning of Desire”, но няма друга информация, освен имената на сценариста Гийом Лоран и режисьора Жан-Пиер Жьоне. Ще се поинтересуваме и в момента, в който излязат повече подробности, ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *