Декстър Флечър ще работи по нов поглед към историята на Дракула „Renfield”

от на 2019-11-25
 

Легендата за Дракула е по-жива от всякога – след като представихме харизматичната нова версия на авторите на „Шерлок” Марк Гатис и Стивън Мофат, която ще бъде реализирана за Netflix, сега Variety споделят, че Universal са решили да работят по нов филм, свързан с вечната вампирска тема. Заглавието ще бъде „Renfield”, а за режисьор са избрали Декстър Флечър („Eddie the Eagle“ „Бохемска рапсодия” и „Рокетмен”), който наскоро се ангажира с предстоящата продукция на „Шерлок Холмс 3” с Робърт Дауни и Джъд Лоу.

Във фокуса на „Renfield” – може би просто за разнообразие или в опит за оригинален, неочакван ракурс към познатата история, ще попадне „довереникът” на неумрелия граф, Р. М. Ренфийлд; освен това действието ще се развива в днешни дни. По сценария е работил авторът на „Rick & Morty” Райън Ридли, а първоначалната идея е предложена от създателя на „Живите мъртви” Робърт Къркман, който ще бъде и продуцент на бъдещия хорър.

Не се очаква „Renfield” да има специална връзка с очакваните „страховити” проекти на Universal, като „The Invisible Man” на Лий Уанел и „Dark Army” на Пол Фийг. Вероятно всички помнят, че причината за това е „Мумията”, който се срина и повлече след себе си мечтаната чудовищна вселена „Dark Universe”.

За момента имаме огромно желание Декстър Флечър да не се втурва презглава към атрактивната хорър-идея, защото би било по-добре да си завърши обещания „Шерлок Холмс 3”, а не да пилее време и енергия – 2021 ей сега ще дойде. Узнаем ли нещо около „Renfield” като снимачен процес, кастинг и други подробности, ще споделим своевременно.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2019-11-25 at 19:53

  Флечър е страхотен режисьор, но нека наистина първо завърши Хоумс и тогава да гледа към нови хоризонти. Иначе още не мога да измия лошия вкус от последния филм за Дракула с Люк Еванс – пълен криндж!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-11-25 at 23:31

  Още с недоумение се сещам каква безобразна мехария беше “Мумията”…

  Отговор

  • X-Force
   2019-11-25 at 23:56

   Да, добре, че мумифицираха опита на Universal за споделена вселена…


  • heinrich
   2019-11-29 at 12:12

   Аз едно време казвах, че тая вселена ще се провали с гръм и трясък, поради причината, че луковите глави в Холивуд изобщо си нямат на идея за подхода към тази вселена…
   Няма подход баце, няма…
   Тука си сака доста по различно, нестандартно и иновативно мислене за да направиш тази вселена….
   ама отде толкова акъл в луковите глави…


  • X-Force
   2019-11-29 at 15:56

   Те имаха добри актьори за всеки проект, но алчността и прибързаността ги прецакаха отвсякъде. В стремежа си да преследват успеха на MCU доста компании изгоряха (кхъм кхъм Amazing Spider-Man на Сони, anyone?)


Коментирайте