Ненадминатият ни любимец Дейвид Финчър явно е на вълна „класически Холивуд”. След като наскоро ви разказахме, че той се заема с историята зад кулисите на „Гражданинът Кейн”, сега разбираме, че подготвя и нов проект, свързан с голяма стара класика. Този път става дума за предистория на „Chinatown” („Китайски квартал“) от 1974 г., по която Финчър отново ще работи с вече доказаните си колаборатори от Netflix.

Финчър, заедно със сценариста на оригиналния филм Робърт Таун, ще напише сериал-предистория на класиката на Роман Полански. Припомняме, че оригиналният филм разказва за детектива Джейк Гитис (Джак Никълсън), който e нает да разследва изневяра, а всъщност разкрива огромни корупционни схеми в местната управа на Лос Анджелис. Сериалът на Финчър и Таун ще разгледа живота на Гитис преди събитията от филма.

По принцип сме скептично настроени, когато става въпрос за изравяне на ненадминати класики, какъвто е „Chinatown”, без съмнение. Само че Финчър с всеки свой нов проект отново и отново оправдава безрезервното ни доверие, така че няма как да не поставяме високи очаквания и на това ново начинание. Всъщност не е потвърдено дали той ще седне и на режисьорския стол или ще бъде само изпълнителен продуцент. Само че досега обикновено го е правил – той режисира пилотните епизоди на два от сериалите си за Netflix „House of Cards” и „Mindhunter”.

Това, че Робърт Таун също е част от проекта, също е огромен плюс – той печели „Оскар” за най-добър оригинален сценарий за филма, така че няма спор, че е най-добрият избор. Той също така пише продължението на филма – „The Two Jakes”, който самият Никълсън режисира. Филмът е касов провал, но получава добри отзиви от критиката, когато се появява на екран през 1990 г. С една дума, включването на Таун ни кара да сме дори още по-оптимистично настроени към тази идея.

Единственото, което остава сега да видим, е кой ще бъде кастнат в ролята на Джейк Гитис. Всички знаем, че имитация на Джак Никълсън може да прави почти всеки (и го правят редовно), но малко хора наистина притежават неговите чар и присъствие на екрана. Стискаме палци на кастинговия отдел и ще следим за обявяването на главната роля.

Също така е важно да споменем, че до момента сделката между Дейвид Финчър, Робърт Таун и Netflix е само за единствен пилотен епизод. Но кого залъгваме, с такъв екип зад камерата и с вече доказано успешната серия от проекти на Финчър и Netflix, съмняваме се, че сериалът „Chinatown” няма да се бъде докаран до пълен сезон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *