Netflix продължават да трупат оригинално филмово съдържание, а ние няма как да не сме доволни (при все че не винаги качеството е възможно най-доброто), тъй като голяма част от тях са така наречените „жанрови продукции“. „Earthquake Bird“ е трилър-мистерия за любовен триъгълник, в който една от страните се оказва излишна – принципно треторазрядна история, като за филм по някоя кабеларка, но в основата е получилият доста награди едноименен роман на Сюзан Джоунс, който придава необходимата дълбочина на сюжета.

Действието на „Earthquake Bird“ се развива в Токио през 1989 г. и следва преследваната от проблематичното си минало енигматична американка Луси Флай (Алисия Викандер), която започва интензивна емоционална връзка с Тейжи (Наоки Кобаяши) – красив, но също толкова натоварен от миналото си местен фотограф. Спокойната външност на Луси започва да се пропуква, когато в живота им пристига наивната Лили Бриджис (Райли Кийоу), която се оплита в отношенията им и един ден изчезва – предполагаемо мъртва.

Сценарист и режисьор на „Earthquake Bird“ е Уош Уестморланд („Still Alice”, „Colette”), а продуцент е Ридли Скот. Вижте първия трейлър.

Обичаме подобни истории, но не можем да кажем, че сме заинтригувани кой знае колко от видяното. Въпреки това, Уош Уестморланд е интересен режисьор, а Алисия Викандер и Райли Кийоу са актриси, към които проявяваме сериозни симпатии, така че в крайна сметка бихме хвърлили едно око на „Earthquake Bird“ особено ако чуем добри отзиви. Не забравяме, че в основата на филма е солидният роман на Сюзан Джоунс.

В допълнение вижте и официалния постер на филма.

плакат

Режисьор и сценарист на „Earthquake Bird“ е Уош Уестморланд („Still Alice”, „Colette”), по едноименния роман на Сюзан Джоунс. В ролите са Алисия Викандер, Райли Кийоу, Наоки Кобаяши, Джак Хюстън, Кен Ямамура, Кики Сукезане и др.

Премиерата на „Earthquake Bird“ е днес на Лондонския филмов фестивал, а от 15 ноември ще бъде в платформата нa Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *