тренировъчен ден

Когато стане прекалено късно за продължения (разбирай – уникално-добрите актьори в главните роли са се „ъпгрейднали” по отношение на възрастта), в употреба влизат идеите за предистории. А след като са минали 18 години от времето, когато Антоан Фукуа направи „Тренировъчен ден” („Training Day”) и така осигури втория „Оскар” във филмографията на Дензъл Уошингтън, явно е назрял моментът Warner Bros. да обърнат внимание на сценария на Ник Ярбъро, включен в прословутия „Черен списък” с нереализирани проекти – и да вземат да поработят по нещо като увод към познатата криминална драма от 2001 година.

Според информацията, публикувана преди време от Collider, очакваното време за развитие на действието в новия проект е около десетилетие преди познатите събития – в края на април 1992 година, два дни преди оповестяването на присъдата по делото на Родни Кинг (пребит от полицаи в Лос Анджелис, които въпреки наличието на безусловно доказателство – заснет материал, са оправдани в съда; часове след решението започват истински бунтовни действия в Лос Анджелис в защита на правата на афро-американците, които продължават около седмица, с 63 убити и 2373 ранени).

Предисторията на „Тренировъчен ден” ще представи една по-млада версия на Алонзо Харис – и ако целта е героят да е в средата на своето трето десетилетие, то синът на Дензъл – Джон Дейвид Уошингтън, би бил вероятно най-подходящият, да не кажем и най-очевидният избор – в момента той е на 35 и вече го видяхме в действие в „BlacKkKlansman” на Спайк Лий. В момента младият Уошингтън е ангажиран в екипа на Кристофър Нолан, който снима „Tenet”, описван като международна шпионска еволюция с пътуване във времето, и също е продуциран от Warner Bros. Ако ще се случва нещо на фронта на бъдещия пред-„Тренировъчен ден”, вероятно ще бъде след време и за момента никой не е говорил с момчето на Дензъл!

Според слуховете за бъдещата продукция е много вероятно Антоан Фукуа, сценаристът на оригинала Дейвид Ейър (който беше и сценарист на едноименната телевизионна поредица, с Бил Пакстън в ролята на лошото ченге), както и продуцентът Джефри Силвър да се завърнат към историята в ролята на изпълнителни продуценти. Все още няма яснота около бъдещия избор за режисьор, което означава, че има още много вода да изтече, докато Warner решат финално какво искат да правят. Предистория ще има – очевидно това се очаква да е печеливш проект, остава да видим кога…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *