Малко по малко, през няколко месеца се до/попълва информацията по адрес на новия проект на Баз Лурман – все още неозаглавения биографичен филм, който ще разказва на младите поколения историята на „Краля на рока” Елвис Пресли. Вече знаем, че Том Ханкс ще се превърне в „полковник“ Том Паркър, открил таланта на Елвис и менажирал кариерата му в продължение на много години, a ролята на самия Елвис бе спечелена от Остин Бътлър, „победил” в надпреварата Ансел Елгорт, Майлс Телър и Хари Стайлс.

Сега настана време да узнаем коя актриса ще изиграе неговата възлюбена Присила (бившата жена на Елвис е вече на 74 години, живее в Бруклин и планира със Sony Pictures да работят по анимационна поредица за Netflix). Според Deadline Баз Лурман се е спрял на Оливия ДеЙонг – австралийка, на 21 години. Ето какво споделя Лурман за нея:

Оливия е изключително талантлива млада актриса, която ще бъде перфектен партньор на Остин (Бътлър) и ще пресъздаде по подобаващ начин образа на Присила – самата тя превърнала се в иконичен образ на времето.

Младостта на Оливия ДеЙонг не е пречка тя да има вече сериозен опит пред камерата, като най-известни са ролите й при М. Найт Шиамалан в „The Visit”, а също „Better Watch Out” и „Stray Dolls”. Актрисата е ангажирана също в TNT-поредицата „Will”, посветена на Шекспир, и в „The Society” на Netflix.

Проектът на Баз Лурман, посветен на Елвис, няма да е точно биографичен рок-филм, тъй като ракурсът на разказа ще е „пречупен” през призмата на отношенията на Краля с неговия мениджър. Съавтори на сценария са Сам Бромел, Крейг Пиърс и режисьорът, обаче как ще се казва, кога ще се снима и кога ще можем да го видим на голям екран – това все още никой не е споделил официално пред медиите. Разберем ли подробности – ще споделим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *