Вероятно повечето от „заклетите” киномани си спомнят, че са виждали Адам Драйвър в „Not Waving But Drowning” на Девин Уейт, „Frances Ha” на Ноа Баумбах, „Истинският Люин Дейвис” на братя Коен (и в още няколко филма от началото на десетилетието с второстепенни задачи), но за първи път сериозно се заговори за таланта на това момче през 2014 година, когато в конкурсната програма на Венеция беше показан филма на Северио Костанцо „Hungry Hearts” – той, заедно с Алба Рорвахер спечелиха наградата „Volpi Cup” за най-добри актьор и актриса. Междувременно известно количество щатски (и не само) девойки вече бяха готови на всичко за едноименния му герой Адам Саклър в телевизионната поредица „Girls” на недоразумението Лена Дънам. През 2015 година Драйвър се появи за пръв път в образа на Кайло Рен и последваха още няколко роли, които циментираха статуса му на страхотен актьор, който – като по чудо! – успява да работи с всички най-мечтани режисьори: Мартин Скорсезе, Джим Джармуш, Тери Гилиъм, Спайк Лий, Стивън Содърбърг…

2019 е особено наситена година за Адам Драйвързомбитата на Джармуш имаха премиера в Кан, „Marriage Story” (чиито нов трейлър може да видите сред днешните ни новини) на стария му приятел Баумбах беше показан за първи път във Венеция, а преди да се развихри за пореден път в тъмната страна на Силата, още един филм с негово участие, показан премиерно още в началото на годината в Сънданс, ще тръгне в широко разпространение в Щатите и част от Европа – „The Report”. Написан и режисиран от Скот Бърнс („доверен човек” на Содърбърг), филмът е изграден върху основата на реални събития и може да се похвали с отлични ревюта от всички важни международни медии. Време е за кратък и съдържателен трейлър за засилване на интереса към този филм.

Дори и някой (разсеяно) да забрави, че Драйвър е последователен, методичен и супер-талантлив много преди да се вмъкне (за разнообразие) в черната пелерина, филми като „The Report” са добро доказателство за достойнствата му като актьор. Във филма на Бърнс той се намира във вдъхновяващата компания на Анет Бенинг, Джон Хам, Сара Голдбърг, Майкъл К. Хол, Дъглас Ходж, Фажир Каиси, Тед Ливайн, Дженифър Морисън, Линда Пауъл, Мойра Тиърни, Т. Райдър Смит, Кори Стол, Матю Рис и Тим Блейк Нелсън. Много спецове предвиждат сериозен интерес към филма в сезона на наградите и както се полага на история с политическа основа на сюжета – дори и номинации от страна на щатската киноакадемия.

Припомняме официалния синопсис, за се знае какво точно очакваме:

The Report” е завладяващ политически трилър, създаден по реални събития. Даниел Джоунс е идеалист, работи в екипа на сенатор Даян Файнстийн и получава задача да разследва на прогарамата на ЦРУ за задържане и разпити, създадена след 11 септември 2001 година. Упорит по природа, той се стреми към истината и успява да разкрие конспирация на най-високи правителствени нива – как разузнаването унищожава доказателства, пренебрегва и заобикаля закона и крие една брутална тайна от американския народ.

плакат

Разпространението на филма в Европа стартира с Германия и Холандия на 7 ноември, седмица по-късно се предвижда пускането му на екран в Австралия, а от 15 ноември ще може да бъде видян на кино във Великобритания, Ирландия и САЩ. Amazon хранят сериозни надежди, че именно „The Report” може да се окаже техният „звезден миг” в надпреварата за Оскарите и за да са сигурни, че са го видели възможно най-широк кръг зрители, те предвиждат пускането му по Amazon Prime Video на 29 ноември 2019. Ще почакаме – ще видим! И междувременно ще се порадваме на Адам Драйвър

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *