Този път напомнянето за среща с двубоя между великолепни актьори от „златното” поколение е сравнително кратичко и изпълнено с напрежение. Все пак не бива да забравяме, че става дума за Бил Кондън – изкусен киномайстор, чиято работа светът следи от години. Той пък явно е принасял достатъчно дарове на… когото трябва от божествения пантеон, или е достатъчно талантлив, за да му се усмихне съдбата и да му даде възможност да работи едновременно с двама носители на ордена на Британската империя – почитаемата, страхотевична Хелън Мирън и безбожно великия сър Иън Маккелън. Вече нямаме търпение за „надиграването”, което ни очаква в „The Good Liar” – част от демонстрацията на достойно съперничество откриваме и в новия трейлър, който предлагаме на вашето внимание:

Съвсем друго е чувството, когато гледаш истински филмови икони! Имаме усещането, че двамата са на сцената – толкова естествени са емоциите и детайлите в поведението им, толкова непринудено е привличането по между им, че сякаш наблюдаваме игра с магнити, които по собствено желание обръщат полюсите си, за да отговорят на предизвикателството на партньора-противник… Предричаме, че дори и историята на „The Good Liar” да не се окаже свръх-оригинална/интересна, за всеки ценител на реалната актьорска магия този филм ще се окаже задължителен, най-малкото заради присъствието на Мирън и Маккелън. Заедно!

Ще напомним, че драматичната история, реализирана от New Line Cinema, е по сценарий на Джефри Хачър („Mr. Holmes”), като в основата е едноименният роман на Николас Сърли. Сюжетът проследява емоционалните перипетии във връзката между един изпечен мошеник в зряла възраст и поредната му „жертва” – доста заможна вдовица. Двамата се запознават онлайн, ала в един момент се оказва, че отношенията им не остават на ниво „материален интерес”. Колкото повече разкрития правят двамата един за друг, толкова по-опасна става тази… сърдечна територия, особено за невъзмутимия и хладнокръвен (до този момент) обирджия…

Режисьор и продуцент на „The Good Liar” е Бил Кондън („Gods and Monsters”, „Kinsey”, „Dreamgirls”, „Beauty and the Beast”, „Mr. Holmes”). Във филма участват още актьорите Ръсел Тоуви (тв поредица „Quantico”) и Джим Картър (тв поредица „Downton Abbey”). Оператор е Тобиас Шлеслер („Beauty and the Beast”, „Mr. Holmes”), а музиката е дело на двукратно номинирания за „Оскар” Картър Бъруел („Три билборда извън града”, „Каръл”).

Премиерата на това „класическо” изкушение е на 8 ноември във Великобритания и Ирландия, на 14 ноември – в Хонконг, а от 15 ноември 2019 ще може да бъде видян на голям екран както у нас, така и в Индонезия, а също и в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *