Макар вече да сме убедени, че каквото сме имали да разказваме за Емили Дикинсън (дори и на младежите, които надали в друг случай биха се поинтересували от поетесата-бунтарка от века на романтизма), вече сме го казали в новините по адрес на „Dickinson”, телевизионната поредица на Apple TV+ продължава да действа като привлекателен магнит – най-вече заради своя нестандартен поглед към миналото. Разбира се, много важно се оказва и присъствието на любимата ни Хейли Стайнфелд, която се вихри с още по-причудливи идеи в поредния трейлър, само седмица преди пускането на стрийминг-платформата в употреба и старта на сериала. Предлагаме поглед към предизвикателната, фантасмагорична реалност, която обитава поетесата в своето въображение:

Каквото и да си говорим – „Dickinson” изглежда и звучи доста добре и очакваме свежия полъх на този сериал в канона на епохалните драми, през призмата на които сме се запознавали неведнъж с живота на важни дами, оставили непреходна диря в световната литература. Харесва ни усещането за свобода и определено ще се опитаме да обърнем внимание на поредицата. Тя ще срещне зрителите с романтично-бунтарския дух на една непримирима млада жена, която търси себе си и – разбира се – вдъхновение за своя талант, като за нея няма съмнение какво е истинското й призвание и как на всяка цена тя трябва да стигне до осъществяването на мечтите си…

Създател на „Dickinson” е Алена Смит („The Newsroom”, „The Affair”). Ролите са разпределени между Хейли Стайнфелд, която много харесваме – в ролята на прочутата поетеса, Джейн Краковски (госпожа Дикинсън), Тоби Хъс (Едуард Дикинсън, бащата), Анна Баришников (Лавиния, сестра на Емили), Ела Хънт (Сюзън Джилбърт, впоследствие Дикинсън, омъжена за брата на Емили – Остин и всъщност едно от най-любимите същества на главната героиня), Ейдриън Енско (Уилям Остин, братът на Емили и Лавиния), както и рапърът Уиз Калифа! Мдам.

Стартът на „Dickinson” по Apple TV+ е на 1 ноември – когато в мрежата ще се появи новата стрийминг услуга. Приятно гледане!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Абе аз не съм младеж, но пак нямам особен интерес към тоя проект 😀