Когато на един актьор му се съберат няколко готови проекта на екран по едно и също време – това работи само в полза на репутацията му на търсен и (очевидно) талантлив партньор. Радваме се, че именно Адам Драйвър се оказва в такава ситуация в края на 2019 – той го заслужава. Наскоро Variety и Collider споделиха още една новина по негов адрес – в момента преговаря за участие в драматичната история „The Last Duel”, чиито сценаристи са Мат Деймън и Бен Афлек, а режисьор ще бъде Ридли Скот.

Двамата отдавнашни приятели и партньори Деймън и Афлек също ще участват във филма, чието действие се развива във Франция през XIV век. Историята е адаптация по романа на Ерик Йегър и проследява конфликта мeжду двама изключителни приятели – единият отива на война, а след като се връща у дома разбира, че другият е изнасилил жена му. Никой не може да повярва на съпругата и за да се реши този проблем по законите на честта, поруганият съпруг моли краля на Франция за разрешение да предизвика бившия си най-добър приятел на дуел до смърт. В основата на този сюжет са истински факти за последния легално санкциониран дуел във Франция.

Заедно с Деймън и Афлек, във филма ще участва сензацията от „Killing EveДжоди Комър. Variety уточняват, че „епичната история за предателство и възмездие ще бъде разказана от три гледни точки – на двамата рицари, чието приятелство е застрашено от предателство, и на една млада жена, която трябва да оцелява в брутална ера”. Според авторитетното издание Афлек ще се „задоволи” с поддържаща роля в историята, заради ангажиментите му към „Deep Water” на Ейдриън Лайн. Все още се очаква Disney/Fox да дадат „зелена светлина” за „The Last Duel”.

В копродуцентския екип влиза сценарното дуо Афлек и Деймън (чрез тяхната компания Pearl Street Films), режисьорът Ридли Скот и Кевин Уолш; третият партньор в работата по сценария на филма е Никол Холъфсенър. Снимките на бъдещата средновековна драма няма да започнат преди началото на 2020 година, така че ще имаме време да оценим работата на Адам Драйвър в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър”, както (се надяваме) и в другите негови проекти, които събират възторжени отзиви на различни фестивални форуми. Очакваме новини!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *