След като приключи отличаващия се с болезнената си глупост дори и сред останалите филми от поредицата „Трансформърс: Последният рицар“, Майкъл Бей реши да се „завърне към корените си“ с „по-малък“ и „личен“ проект, каквито правеше в началото на кариерата си. За наше съжаление, това не се оказа чаканият „Лоши момчета 3“, който премина в ръцете на Адил Ел Арби и Билал Фалах, а екшън трилърът „6 Underground“, който Бей подготвя за Netflix, а ние сме споменавали между другото, когато беше още таен проект.

Сега получаваме първия трейлър на „6 Underground“ и е точно толкова „малък и личен филм“, колкото очаквахме от Бей, чиито представи са доста изкривени от „Трансформърс“ (а вероятно и никога не са били съвсем в час, защото той си е поне малко луд). Но ако сте фенове на необуздания екшън, който Майкъл Бей снима като никой друг, или пък на Райън Рейнолдс, „6 Underground“ е точно за вас. Вижте какво имаме предвид в трейлъра, а ако имате нужда от подобни глезотии, по-долу ще намерите и официалния синопсис.

Don’t have bad ideas, have good ideas. Да, няма никакво съмнение, че Майкъл Бей си знае нещата, и не може да се отрече, че всеки кадър в екшън сцените е впечатляващ. Но ако искате нещо мааалко повече като история или герои – не говорим за истински добро кино или нещо подобно, просто нещо повече от лъскав екшън, „6 Underground“ едва ли ще го предложи.

Плановете на Netflix са това да е началото на франчайз и сме сигурни, че филмът ще е достатъчно успешен, благодарение на имената на Бей и Рейнолдс, както и на горния трейлър и последвалите реклами. Засега не е ясно дали идеята е Бей да снима и планираните продължения, подобно на „Трансформърс“ франчайза, или други режисьори да поемат щафетата. На този етап, ние бихме предпочели да си останем само с „6 Underground“ и франчайз да няма, но кой знае, може да запеем друга песен, след като го гледаме. Силно се съмняваме, но никога не се знае.

Ето го и обещания синопсис – както с всичко, свързано с този екшън, занижете очакванията.

Кое е най-хубавото в това да си мъртъв? Не е да се отървеш от шефа, бившия или дори престъпното си досие. Най-хубавото е… свободата. Свободата да се бориш с несправедливостта и злото, без никой да ти се пречка или да те спира. Шестима души от целия свят – всеки най-добрият в това, което прави, са избрани не само заради способностите си, но и заради желанието да изтрият миналото си и да променят бъдещето. Енигматичният им лидер (Райън Рейнолдс) има една-единствена мисия: той и партньорите му да не бъдат запомнени, но това, което правят, да не бъде забравено.

Режисьор на „6 Underground“ е Майкъл Бей, по сценарий на Рет Рийз и Пол Уърник. В главните роли са Райън Рейнолдс, Дейв Франко, Адриа Архона, Мелани Лоран, Кори Хокинс, Бен Харди, Мануел Гарсия-Рулфо и други.

Премиерата е 13 декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. добре де, това означава ли, че изобщо няма да се появи на голям екран?
    и ако, да, каква е идеята в този ход??

  2. Коли, жени, каскади, тъпи one-liner-и, купища slow motion-и задължителен кадър върху яка мацка снимана отдолу… Да, това е филм на Майкъл Бей! Тъжно, че с изключение на сцената с басейна всичко останало ми беше мех. Но както казва Иван по-горе – Бей знае как да снима и ще се гледа от любопитство.

  3. Стрийминг войната е по-ожесточена от всякога. Нетфликс ще се бръкне бая за да бъде конкурентоспособен и най-вече да бъде предпочитан пред стрийминг услугите на Дисни и Епъл. Скоро четох за едн сериозна сделка между Netflix и Arri Alexa за новите им Native 4K камери.

  4. Поредната чекия на чичо Мишо…
    Като прочетох заглавието се зарадвах…. размечтах се как 6-ма войника слизат в огромна супер секретна военна база и там отриват неописуем ужас и страх….

    …яък….

    П.С. Много Лъфкрафт чета явно….

  5. Бей винаги е бил мащабен във филмите си. Дори различен поглед на умирай трудно /може най-плагиатстваната идея в киното/ Скалата ми хареса, то човека си го бива. Малко се осра с Трансформърите. Време е за нещо по-нормално. Добър режисьор е.

  6. тОКУ ЩО гледах последния на Скот Аткинс. Знам че за вашите възвишени, мъдри и интелектуални прозрения филми от категория В са щуротии. Но гледайте го и ми кажете, че има по-добра подобна бойна сцена, освен при маестрото Джаки Чан. А филма е ниско-бюджетен и напълно английски.