Нов трейлър на втори сезон на „Касъл Рок” на Стивън Кинг и Дж. Дж. Ейбрамс

от на 2019-10-01
 

Преди около две седмици Hulu представиха първия тийзър на предстоящия втори сезон на „Касъл Рок” („Castle Rock”), в центъра на който е един от най-известните образи, създавани от Стивън Кинг – Ани Уилкс. Както знаете, продуцираният от Дж. Дж. Ейбрамс антологичен сериал е вдъхновен от творчеството на Краля на ужаса и преплита в нови истории много от добре познатите ни герои, места и сюжети.

Както вече стана ясно, в новия сезон основен персонаж е медицинската сестра „от ада“ Ани Уилкс (Лизи Каплан), позната от романа „Мизъри“ и едноименния филм на Роб Райнър от 1980 г. (в който ролята ѝ се изпълнява по виртуозен начин от страхотната Кати Бейтс), която пристига в Касъл Рок, където става причина за ескалиране на напрежението между два враждуващи клана.

Новият пълен трейлър ни дава малко по-добра престава за това, което ни очаква във втория сезон на „Касъл Рок”. Запознаваме с още една от основните фигури – изиграния от Тим Робинс Реджиналд „Пап“ Мерил (познат от „Слънчевото куче“), който е глава на престъпната фамилия Мерил, воюваща със сомалийската общност в града, а в допълнение се загатва мъничко и за предисторията на Касъл Рок, която (вероятно) е причината за всички странности, които се случват в градчето.

Това, което виждаме, ни харесва и сме доста заинтригувани, но както казахме и миналия път, няма да възлагаме големи надежди, както се случи с първия сезон, за да не се разочароваме. Още веднъж искаме да кажем, че изпълнението на Лизи Каплан ни изглежда чудесно и смятаме, че се справя доста добре с излъчването на психопат.

Припомняме, че освен Каплан и Робинс, в останалите роли ще видим Пол Спаркс като племенника на Пап и наследник на бизнеса Джон „Ейс“ Мерил (познат от новелата „Тялото“, адаптирана в „Stand By Me“ на Роб Райнър, където ролята се изпълнява от Кийфър Съдерланд) и Юсра Варсама като Надя Омар – доктор в болницата на Джирусълъм’с Лот (още един добре известен град от творчеството на Кинг).

Участват още Баркхад Абди като по-големия брат на Надя, който иска да заздрави сомалийските връзки в тяхната общност, Матю Алън като Крис Мерил – брата на „Ейс“, който се оказва хванат в центъра на конфликта (влошен от пристигането на Уилкс) между Мерил и сомалийците и Елси Фишър като дъщерята на Ани Уилкс – Джой.

Премиерата на втори сезон на „Касъл Рок” („Castle Rock”) е 23 октомври.

коментари
 
Отговорете »

 
 • suicidal
  2019-11-01 at 09:51

  Видимо по-слаб от първия сезон. Тим Робимс и Лизи Каплан са чудесни, но сценарият е спънат. Надявам се на адекватно развитие на останалите серии.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-11-02 at 02:04

  Хем ми се гледа, хем не го бързам.

  Отговор

Коментирайте