Николас Виндинг Рефн ще разработи сериал по „Maniac Cop“ за HBO

 
maniac cop

„Maniac Cop” (1988)

Трилогията „Maniac Cop” (или „Полицаят маниак“, както я знаехме от старите VHS касетки) на Уилям Лустиг, която започва през 1988 година с едноименния „Maniac Cop” и приключва през 1993 с „Maniac Cop 3: Badge of Silence”, едва ли може да се нарече класика, но със сигурност си е изградила култов статус през години. Филмите за завърналия се от мъртвите, несправедливо обвинен полицай, който търси отмъщение, не могат да бъдат сбъркани най-вече благодарение на своето лице – звездата на редица треторазрядни екшъни Робърт З’Дар.

Maniac Cop” е последният филм, за който бихме се сетили, като става дума за осъвременяване, но очевидно Николас Виндинг Рефн не е на същото мнение. Датският режисьор неведнъж е показвал интерес към поредицата (както между другото и към други хорър класики, като „Witchfinder General”) и дори преди няколко години беше на крачка от продуцирането на предистория на оригиналния филм. Тази му идея не се осъществи, но по всичко изглежда, че той не се е отказал от „манията“ си.

Deadline съобщават, че от известно време Рефн, заедно с режисьора и сценарист Джон Хаймс („Universal Soldier: Regeneration”, „Universal Soldier: Day of Reckoning”), работи по нова версия на „Maniac Cop”, която този път ще приеме формата на сериал. И ако мислите, че и тази идея ще потъне, също както и предишната, трябва да отбележим, че нещата изглеждат повече от сигурни, тъй като от HBO вече са дали зелена светлина на проекта. Рефн и Хаймс ще бъдат изпълнителни продуценти и ще режисират лично епизодите.

maniac-cop-refn-20191014

Действието на „Maniac Cop” ще се развива в Лос Анджелис и ще ни представи историята през гледната точка на множество персонажи – от тази на полицай до най-обикновен престъпник. Убиец в униформа ще сее смърт и разруха по улиците на града. Страхът и параноята ще доведат до бунтове и гражданско недоволство, докато властите се опитват да намерят мистериозния извършител. Дали става дума за обикновен човек или свръхестествена сила?

Ето какво казва и самият Рефн за проекта:

Винаги съм се възхищавал на работата на Джон Хаймс. Говорили сме за нова версия на „Maniac Cop” с години. Колкото повече обаче работехме по сценария, толкова повече искахме да се потопим в този свят и да го разширим. Превръщайки това в телевизионен сериал ще ни позволи да реализираме най-съкровените си мечти и амбиции. Партньорството ни с HBO и Canal+ пък е сигурен начин финалният продукт да достигне до по-голяма аудитория. Шоуто ще бъде неподправена одисея на ужасите, изпълнена с много екшън. Имайки предвид и настоящето състояние на света, „Maniac Cop” ще съдържа и много силно послание за упадъка на цивилизацията.

Със сигурност звучи интересно и нямаме търпение да видим какво ще сътворят двамата. „Maniac Cop” ще бъде продуциран от byNWR Originals, като оригиналният създател Уилям Лустиг също ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент.

Чудим се само дали ще намерят достоен заместник на ето това лице:

maniac-cop-2-20190822

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте