Ако сте смятали, че и последната новина за завръщането на поредицата „Матрицата“ на голям екран ще се окаже партенка, също както предишните, може би трябва да преосмислите позицията си. Още с обявяването си новият проект вече изглеждаше по-сигурен от предните – официално беше потвърдено завръщането на Киану Рийвс и Кери-Ан Мос, както и соловото режисьорско участие на Лана Уашовски, а сега започна да се появява информация и за други актьорски попълнения. Очевидно не става дума само за подхвърляне на лафове, а тече работа в посока реализация.

Variety съобщават, че към актьорския състав на „Матрицата 4“ (не сме сигурни дали това заглавие ще се запази – по-вероятно е да видим някое подзаглавие, по подобие на втория и третия филм – „Презареждане“ и „Революции“) ще се присъедини Нийл Патрик Харис. Разбира се, на този етап няма никаква информация каква ще бъде ролята му, нито дали става дума за изцяло нов персонаж или такъв, който вече сме срещали под една или друга форма. Ако се вълнувате, в нета може да намерите куп спекулации от рода на това, че става дума за порасналото „there is no spoon“ момченцеили млада версия на Архитекта.

Всъщност Харис не е първото ново актьорско попълнение във филма. Тази чест се пада на познатия като злодея Черната Манта от „АкваменЯя Абдул-Матийн II, чийто кастинг беше обявен миналата седмица. За неговата роля също няма никаква информация, но няма как участието му да не бъде разглеждано от феновете в светлината на един от най-упоритите слухове, свързани с „Матрицата 4“, а именно, че историята ще се завърти около младия Морфей. На този етап на нас лично не ни се влиза в спекулации за сюжета и ролите, затова ще чакаме повече информация.

Сценарият на „Матрицата 4“ ще бъде на Лана Уашовски в съавторство с Александър Хемън („Love Island“) и Дейвид Мичъл („Облакът Атлас“). Уашовски също така сяда на режисьорския стол и ще продуцира наравно с Грант Хил. Очаква се снимките на филма да започнат в началото на 2020 г., а премиерата е предвидена за 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Моля ти се… тоя филм си го осраха още с излизането на 2 част. А с третата просто го детронираха от позицията култов за всички времена..
    Всичко трябваше да свърши със Матрицата и Аниматрицата….

  2. Матрицата 1- Революционен в много отношения. Брилянтна история, поднесена перфектно. 5/5
    Матрицата 2- Шоуто продължава с добър екшън, визия, оп. майстворство, но леко прозират белите конци. Въпреки това 5/5.
    Матрицата 3- Като махнем добрият екшън, заимстван от колегите японци, нещо ни остана горчив вкус. Не беше изпипан добре до край. 4/5.
    За новия. Смятам че Харис би бил перфектен в роля на злодей. Нещо като французина преди. Много зависи дали ще е продължение или какво се е случило преди това. Предвид спомените ми Уашовски швестер са имали 2 проекта, ако първата матрица има успех. Преди и след това. От сега се обзалагам, че ще са нещата преди Нео, но обвързани с продължение след 3-тата част. Нещо като скокове във времето.