Робърт Земекис преговаря за игралния „Пинокио” на Disney

от на 2019-10-20
 

земекис

След дълго лутане и колебания между различни идеи (разбираемо, когато става дума за класическа история!), настоящото желание на Disney за предстоящия им игрален филм „Пинокио“ („Pinocchio”) е да привлекат за негов режисьор носителя на „Оскар” Робърт Земекис; според колегите от Variety и Collider в момента текат преговори.

Макар да не е финализиран договорът между всемогъщото студио и Земекис, режисьорът вече е предложил идея как да се подходи към образа на Джепето. Любопитна подробност е, че след като Пол Кинг („Paddington”) напуска проекта като режисьор преди известно време, почти веднага с него се „изнасят” и един от продуцентите Дейвид Хейман, както и Том Ханкс, с който са били започнали разговори за ролята на Джепето.

В случай, че Робърт Земекис се ангажира с игралната Disney-версия на прочутата приказка, няма да се учудим, ако Ханкс се „завърне” в екипа на проекта – все пак именно Земекис е в основата на легендарните „Форест Гъмп” и „Cast Away”, а освен това той е и продуцент на научнофантастичния „Bios” с Ханкс, който трябва да излезе скоро… В момента от предишния екип на „Пинокио” все още „държат фронта” съавтора на сценария Крис Уейц, както и двамата продуценти Саймън Фарнаби и Андрю Миано от компанията „Depth of Field”.

След „оживяването” на „Цар Лъв” и „Аладин”, Disney продължават методично да „обновяват” красическите си приказки и ако нещата се развижат в благоприятна посока за „Пинокио”, от първоначалните планове ще им останат да действат по „The Sword in the Stone” и „Bambi” (за последния предполагаме, че подходът ще бъде идентичен като към „Цар Лъв”…).

Както и друг път сме казвали, ние няма да се откажем от копнежа си да видим стоп-моушън версията на „Пинокио”, която е замислена доста отдавна от Гийермо дел Торо – и ще стискаме (най-силно) палци за това. Да не говорим, че в края на годината ни предстои и още една игрална версия, дело на любимия ни Матео Гароне. Пък Disney да си правят каквото щат…

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте