Джонатан Глейзър ще адаптира „The Zone Of Interest“ за А24

от на 2019-10-31
 

Доста харесваме Джонатан Глейзър („Sexy Beast” и „Birth”) и е наистина жалко, че работи толкова рядко. За двадесет години той има едва три филма, като последният – повече от отличният (а някои го определят и като един от най-добрите на XXI в.) „Under the Skin“, беше през 2013 г. Точно затова сме развълнувани от новината, че Глейзър бавно се приближава към реализирането на следващия си проект.

Deadline съобщават, че Глейзър обединява сили с A24 (които стоят и зад „Under the Skin“, както и зад много други прекрасни филми, но това е друга тема), за да разкаже на екран история, отчасти вдъхновена от романа на Мартин Еймис „The Zone of Interest“, който разказва за нацистки офицер, който се влюбва в съпругата на командира на концентрационен лагер. Не се знае каква част от книгата ще присъства във финалния сценарий, нито дали все още неозаглавеният филм ще следва тройната му структура – разказът се води от офицера Агелус Томсен, командира Пол Дол и зондеркомандо в лагера Шмул Закариас.

Миналото лято Джонатан Глейзър заяви, че подготвя този проект от няколко години и е бил вдъхновен, докато е разглеждал снимки от Втората световна война, както и че концентрационният лагер Аушвиц е нещо повече от мястото на действието:

Бях поразен от лицата на стоящите наоколо, зрителите, съучастниците. Обикновени германци. Започнах да се чудя как е възможно да стоиш и да гледаш това. Някои от лицата всъщност се наслаждаваха. Като на спектакъл. Като на цирк… Много от историите, който съм виждал, всъщност могат да бъдат ситуирани навсякъде. Веднъж като дефинираш сюжета, по някакъв начин Аушвиц престава да бъде място, а се превръща в контекст. Аз не искам да бъде така. Чувствах, че не е правилно.

На този етап е рано да се коментира, но на нас проектът ни звучи интересно и силно се надяваме да се осъществи – нещо, което бихме казали за абсолютно всеки игрален филм, в който е замесен Джонатан Глейзър.

Осен A24, проектът ще подкрепят Film4 и Access Entertainment, а продуценти ще бъдат Джеймс Уилсън („You Were Never Really Here“) и Ева Пушчинска („Cold War“). Ще следим развитието му отблизо.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Pixelander
  2019-10-31 at 15:44

  Глейзър и по един филм на десетилетие да изкарва пак е две дължини пред мнозина други. Word.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-10-31 at 16:15

  Ох, още една книга към купчината за четене…

  Отговор

 • Dredd
  2019-10-31 at 18:33

  „Futures made of virtual insanity now“
  „Always seem to,be govern’d by this love we have“
  „For useless,twisting,our new technology“
  Не харесвам нито един филм на Glazer! 😁
  „Oh,now there is no sound – for we all live underground“

  Отговор

Коментирайте