Дарио Ардженто

Дарио Ардженто е име, което едва ли има нужда от представяне. Още с дебюта си през 1970 година „The Bird with the Crystal Plumage” италианецът привлече вниманието на хорър феновете с уникалната си визия и умението да гради напрежение подобно на Хичкок. През последвалите години той успешно затвърди позицията си със считаните днес за класики „Profondo rosso”, „Suspiria” и „Inferno”. За съжаление, Ардженто последно застана зад камерата през 2012 година с лесно забравящата се и изключително слаба екранизация на романа на Брам Стокър „Дракула”, която носеше лаконичното заглавие „Dracula 3D”.

През изминалата седмица обаче се появи новина, че майсторът на италианското джало ще се завърне. Името му се спряга около сериал със заглавие „Longinus”, за който на този етап липсва кой знае каква информация. Самото име е референция към Библията, в която Longinus е войникът, който наръгва Христос на кръста с копието си, за да провери дали е още жив. Дали обаче самият сериал ще има нещо общо с това, предстои да разберем.

Longinus” ще бъде продуциран от новосъздаденото студио BIM Production и Publispei. Обещанията са за сериал, който е на границата между реалното и свръхестественото. Сериал, който ще ни потопи в мрачното и зловещо въображение на Дарио Ардженто. Действието ще се развива между градовете Гренобъл във френските Алпи и Сиена в Италия.

Надяваме се, че италианецът е оставил зад гърба си предишните провали (като споменатия вече „Dracula 3D” и „Giallo”) и ще ни предостави едно незабравимо и зловещо телевизионно приключение. Все още продукцията е в много ранен етап и си няма дори дом, но със сигурност това ще се промени през идващите месеци. Ние със сигурност ще следим бъдещето развитие и ще ви информираме при наличието на нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *