Трейлър и плакат на апокалиптичния „In My Room” на Улрих Кьолер

 

in-my-room-20190926

Неведнъж сме казвали, че харесваме истории за оцеляване, а когато това провокира и разсъждения върху човешката природа и проблемите на модерното общество, сме наистина заинтригувани. Такъв очакваме да е и новият филм на немския режисьор Улрих Кьолер – апокалиптичната драма „In My Room”, представена на фестивалите в Кан, Торонто и Ню Йорк. Кьолер е познат на публиката с филма му от преди седем години, „Sleeping Sickness”, с който спечели Сребърна мечка в Берлинале през 2012 г.

In My Room” разказва историята на Армин – разглезен и отегчен ерген, наближаващ средната възраст, отдал се на безкраен нощен живот, безразборни срещи с момичета и тотално незаинтересован и некомпетентен в работата си като оператор. Една нощ обаче всичко се променя. Без предупреждение и обяснение, Армин се събужда и установява, че всички хора са изчезнали от този свят. Изправен пред тази необяснима катастрофа, той трябва да намери начин да оцелее. Докато един ден не среща друг оцелял – Кирси, независима и позитивна, тотално негова противоположност.

Харесва ни този трейлър. Само за минутка успява да ни накара да искаме да разберем какво ще се случи. Липсата на диалог, звукът, картината – това са силните елементи, с които вероятно ще ни въздейства и филмът.

Отзивите за „In My Room“ ни навеждат на мисълта, че режисьорът използва апокалиптичната картина, спокойна и без въпросителни, като фон, на който дълбае в човешката психика. Между героите, поставени в ситуация последен мъж и жена на планетата, логично се заражда необичайно привличане. И все пак, очевидните различия във възприятията и възгледите за живота на героите, водят до изненадващи конфликти. Изглежда, че темата за изолацията не е самоцелна, а намира своето неочаквано емоционално обяснение с напредването на сюжета.

Силно се надяваме да успеем да видим „In My Room“ на голям екран, като единствената вероятност това да се случи е някой от родните филмови фестивали да го включи в програмата си.

DcrG9aZW0AANems

Режисьор на „In My Room“ е Улрих Кьолер („Sleeping Sickness“), който е и сценарист. В ролите са Ханс Лоу, Елена Радоничич, Михаел Уитенборн, Рут Бикелхаупт, Ема Бадинг и др.

Премиерата е на 11 октомври.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте