Независимо от превратностите на (филмовата) съдба, добрите актьори винаги успяват да попаднат на подходящ сюжет, в който да разгърнат способности, да докажат професионализъм и за напомнят (още веднъж) на всички защо заслужават уважението, завоювано през годините усилна работа – и на сцената, и пред филмовите камери.

Сценарист на новата драматична история „Ordinary Love” е северно-ирландския драматург Оуън МакКафърти, режисьори са Лиза Барос Д’Са и Глен Лийбърн, а главните роли в нея са поверени на номинираните за „Оскар” Лийм Нийсън („Списъкът на Шиндлер”) и Лесли Манвил („Phantom Thread”).

Любовта е най-ценна, когато е споделена. Любовта към благодатната история в случая събира един екип от страхотни професионалисти, които обединяват силите си за един „изключителен поглед към една обикновена любов” – това гласи съвсем краткия лог-лайн на филма, който независимо от изчерпателното обяснително изречение, си има и официален синопсис:

Джоан и Том са женени от много години. В отношенията им съществува прекрасна лекота, която се настанява между двама души след като те са решили да прекарат живота си заедно – и го правят, дарявайки се взаимно с нежност, грижа и освежаващо чувство за хумор. Неочаквано за всички, Джоан е получава шокираща диагноза – рак на гърдата. В хода на лечението отношенията между двамата съпрузи неизменно претърпяват трансформация – те трябва да приемат предизвикателствата, които ги очакват и какво би станало, ако нещо се случи на Джоан. „Ordinary Love” е история за любовта, оцеляването и вечните въпроси, които животът неизбежно поднася на всеки от нас…

Копродуценти на филма са Брайън Дж. Фалконър, Пиърс Темпест и Дейвид Холмс, който е и композитор на музиката. В актьорския екип освен Нийсън и Манвил, са включени още Дейвид Уилмът („The Tudors”, „Black Sails”), Амит Шах („The Hundred-Foot Journey”) и др.

плакат

Премиерата на „Ordinary Love” е била в програмата на Торонто, а за разпространението във Великобритания, което ще стартира на 6 декември 2019, отговарят Bleecker Street и Focus Features. За появата на филма на кино в САЩ все още се очаква потвърждение и дата…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Някакви други светове ли са това. Мелодрами със сериозни проблеми-рак на гърдата при жените. Ако е филм тип ЛОРЕНЦО-5/5 ЩЕ АХНА. Ако е глупава любовна история, просто ще го разбера до 20-та минута.