Може и да е трудно да се признае, но е истина – в този Facebook Watch са вложени сериозни средства и усилия, и това си личи. Надали голяма част от публиката у нас е чувала за подкаста на NPR на име „Serial”, но той е популярен до такава степен, че неговата водеща става героиня на видео-поредица, която има честта да дебютира в програмата на фестивала в Торонто.

Вярно е, че вече (почти) няма ограничение във форматите, представяни на авторитетните филмови форуми, но си признаваме, че до момента не бяхме чували за опция „дебют на Facebook Watch”. Ако това означава по-сериозна популяризация на поредицата „Limetown” – ок, най-популярната социална мрежа в света си е намерила реномирана кинаджийска общност за старт, така да бъде – пожелаваме им успех! Вижте трейлъра.

Харесваме Джесика Бийл, уважаваме Станли Тучи, нямаме нищо против да проследим как се разгадава (или не?) една мистерия с (предполагаеми?) убийства – пишете ни „заинтересовани”. „Limetown” проследява историята на Лиа Хадък, водеща на подкаст, който е известен с това, че наподобява „Serial” на американското обществено радио. Най-новата й следа я води до история за тайнственото изчезване на повече от 300 души в градчето Лаймтаун. По време на разследването, с което тя се заема, Лиа започва да получава заплахи и осъзнава, че неусетно е въвлечена в история, която се оказва много по-голяма, сложна и заплетена в сравнение с първоначалните й наивни представи. Оказва се, че може би не само нейният собствен живот е застрашен, но и съществуването и благоденствието на нейните близки…

Повече подробности могат да се открият в официалния синопсис:

През 2004 година полицията получава спешно обаждане от едно съоръжение за проучвания в Лаймтаун, Тенеси. Когато успяват да стигнат до мястото, от което е изпратен сигнала, частна охранителна фирма отказва достъп. След дълъг престой в безизходица, силите на реда най-сетне са допуснати и започват разследване – оказва се, че се намират на гробище, в което липсват труповете. Жителите на това място – 300 невролози с членовете на своите семейства, просто не могат да бъдат открити. Това е тайнственият случай, по който работи в своя подкаст Лиа Хадък (Бийл) – разследващ репортер, журналист и водещ в Американското обществено радио. Нейната посветеност в името на разрешаването на този случай не е само част от работата на Лиа – собственият й чичо, Емил Хадък (Тучи) е един от учените, които изчезват безследно…

плакат

В основата на „Limetown” е едноименният подкаст на Зак Ейкърс и Скип Бронки, които са съсценаристи и продуценти на адаптацията. За режисьор е ангажирана Ребека Томас. Ролите са разпределени между чаровната Бийл, неостаряващият Тучи, както и Марлий Матлин, Кели Дженлит, Джон Бийсли, Шери Соум, Омар Елба, Луис Ферейра и Джанет Кидър.

Очаква се поредицата да дебютира онлайн на 16 октомври 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *