Още едно предизвикателно заглавие добавят Apple TV+ в каталога си – според THR стрийминг-компанията е поръчала поредица, в чиято основа ще бъде прочутия роман на Пол ТеруБрегът на комарите” („Mosquito Coast”) и едноименния филм от 1986 година на майстора-режисьор Питър Уиър, често цитиран като „любимия на Харисън Форд”, с участието още на Хелън Мирън и Ривър Финикс. За момента според официалната информация се очаква племенникът на автора на историята – Джъстин Теру, да поеме главната роля в историята, което си е доста амбициозна задача, не всеки би се престрашил да бъде сравняван с Харисън Форд!

За онези, които не си спомнят за какво става дума в „Mosquito Coast” подсещаме, че това е филма за лудия татко, който повлича цялото си домочадие към една джунгла в централна Америка с амбицията да облекчи живота на местното население, а и да направи фабрика за лед, обаче нещата (разбира се) не се случват точно така, както всички очакват…

И сега, 33 години по-късно, Apple TV+ са ангажирали Рупърт Уайът („Възходът на планетата на маймуните”) да се включи сред изпълнителните продуценти и да режисира пилотния епизод. Сценаристи на поредицата са Нийл Крос, който ще бъде и шоу-рънър, и Том Бисъл. Наистина ще ни е любопитно до каква степен сериалът ще следва оригиналния текст и каква част от него ще бъде вдъхновена от филмовата интерпретация (ако не сте я гледали – сторете го, няма да съжалявате).

Както вече е известно, Apple TV+ ще започне да функционира от 1 ноември и ще бъде достъпна за 4,99 долара на месец. Ако пък междувременно си купиш (някакъв) продукт на Apple – услугата се предоставя безплатно за една година. Разликата с Netflix и Hulu е в това, че стриймингът е добавена стойност към Apple TV – платформа, чрез която можеш да си вземеш под наем или да си купиш филми и телевизионни поредици. Също така по подобие на Amazon Prime Video, всеки ще има достъп до предлаганото съдържание, но ще има специални, ексклузивни програми, които ще бъдат с „привилегирован достъп” за абонати.

Кратко обобщение на предлаганите опции – „залепи се за телевизора у дома/не излизай/не общувай с хора”, ‘щото е опасно! Може да ти се образуват малко повече от една гънка на мозъка, а пък той ще е толкова атрофирал, че няма да знае какво да прави с тях…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *