Финален трейлър на „Доктор Сън“ на Майк Фланаган с Юън Макгрегър и Ребека Фъргюсън

от на 2019-09-09
 

Доста прагматично, в края на уикенда, в който Пениуайз се завърна, за да плаши зрителите по целия свят, Warner Bros. разпространиха пълния и както изглежда финален трейлър на подготвяната от Майк Фланаган, доста очаквана екранизация на „Доктор Сън“ („Doctor Sleep“) на Стивън Кинг, която се явява продължение както на емблематичния роман на Краля „Сиянието“, така и на леко различаващия се едноименен филм на Станли Кубрик.

Как точно „Доктор Сън“ се отнася към „Сиянието“ ни бе разкрито в първия тийзър, който по чудесен начин ни въведе и в атмосферата на филма. Сега новата реклама (за наша радост) залага още повече на тези връзки (както с филма на Кубрик, така и с романа), а в добавка ни дава и малко по-добра представа за историята. А тя с две думи е следната:

Младият Дани Торънс вече е пораснал и се бори с алкохолизма (кръвта вода не става) и дарбата си, която го свързва с Абра – момиче, чието сияние (или озарение, както е в новия превод на романите) е дори по-силно от неговото. Абра е набелязана от „Верни на възела“ – зли вампироподобни номади, които пируват с хора, надарени със сиянието, и Дани е единственият, който може да ѝ помогне…

Припомняме, че в „Доктор Сън“ в главните роли ще видим Юън Макгрегър като порасналия Дани Торънс, Кайли Къран, която е малката Абра, и Ребека Фъргюсън като лидера на „Верни на възела“ Роуз О‘Хара, по-известна като Роуз Капелата. Вижте ги в новия трейлър.

Продължаваме да харесваме това, което виждаме, и смятаме, че предвид подхода, който е предприел режисьорът Майк Фланаган (който е доказал, че разбира Кинг), имаме шанс за филм, който да е най-малкото на нивото на своя първоизточник – приятен и вълнуващ, но нищо кой знае колко специално. Надежди за нещо от класата на Кубрик са напълно безпочвени, без значение колко визуални препратки има към него и колко добре изглеждат трейлърите.

В заключение ви предлагаме малко по-подробния синопсис на българското издание на „Доктор Сън“:

Хотел „Панорама“ отдавна е изравнен със земята. Малкият Дани Торънс, който вижда оживели мъртъвци, вече е пораснал. Уви, кошмарът от миналото е загнезден в главата му и Дан пие, за да го забрави. И без да се усети, тръгва по стъпките на баща си: бавно, но сигурно се плъзга по наклонената плоскост на пълната деградация. Докато провидението (дали само то?) го отвежда в градче в Ню Хемпшир. Той започва да посещава сбирките на Анонимните алкохолици и си намира работа в местния хоспис. Там необичайната му дарба – озарението, доскоро потискана от алкохола, се връща: Дан помага на възрастните пациенти спокойно да прекрачат в отвъдното и скоро всички започват да го наричат доктор Сън. Същевременно той получава телепатични съобщения от Абра – момиче, чието озарение е дори по-силно от неговото. Абра е набелязана от „Верни на възела“ – зли свръхестествени същества, гладни дяволи, които се хранят с еманацията на жертвите си. От съвсем малка тя несъзнателно търси контакт с Дан, сякаш интуитивно осъзнава, че само той ще ѝ помогне да оцелее, когато настъпи моментът да се противопостави на гладните дяволи.

Режисьор и сценарист на „Доктор Сън“ („Doctor Sleep“) е Майк Фланаган („Oculus“, „Hush“, „Играта на Джералд“, „The Haunting of Hill House“), по едноименния роман на Стивън Кинг. В ролите са Юън Макгрегър, Ребека Фъргюсън, Кайли Къран, Брус Грийнуд, Зан Маккларнън, Карл Лъмбли, Алекс Есо, Карел Стройкен, Емили Алин Линд, Джейкъб Трембли и др.

Премиерата е на 8 ноември.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте