Преди няколко дни в мрежата се появи още нещо по адрес на „Fargo”, чиито четвърти сезон вече отдавна очакваме. Може и да сме си мислели, че FX са споделили целия актьорски екип, който ще партнира на Крис Рок в новите десет епизода, подготвяни от Ноа Хоули и компания, обаче се оказа, че творческият екип на пордицата крие „още едно асо в ръкава си”. Според Deadline не друг, а номинираният за „Еми” Тимъти Олифант („Deadwood”, „Justified”) ще се появи в ролята на персонажа Ричард „Глухаря” Уикуеър, подробности за когото все още не са известни, но обещанието е да се „появява често” в епизодите.

Безспорно това е добра новина за всички фенове и на поредицата, и на актьорските изяви на Олифант. Той беше основно действащо лице в сериала на Netflix „Santa Clarita Diet”, както и във филма на НВО „Deadwood: The Movie”, а ако някой се интересува от подробности около персонажа му в „Имало едно време в… Холивуд” на Тарантино – може да почака режисьорската, четиричасова версия на режисьора-маниак, която той е обещал, че ще превърне в поредица. И докато се ровихме за информация по повод ролята на Олифант открихме, че не сме разказали всичко, което до момента е известно за останалите герои. Но първо да припомним накратко сюжета:

В Канзас Сити, Мисури, през 50-те години на ХХ век, две престъпни групировки – едната на италианци, другата на афроамериканци – са стигнали трудно до мирно съглашение. Заедно те контролират „алтернативната” икономика – експлоатация, подкупи и наркотици. За да заздравят постигнатите уговорки, главите на двете гангстерски семейства са разменили синовете си. В един момент шефа на италианската мафия влиза в болница за рутинна операция, ала умира там. Тогава всичко се променя…

За Крис Рок е ясно – той ще е начело на една от враждуващите престъпни фамилии. Джак Хюстън ще се появи като циничното ченге Одис Уеф, Джейсън Шуорцман ще бъде Джосто Фада – синът на италианския мафиот, предаден за отглеждане в афро-американското гангстерско семейство, Джеси Бъкли („Chernobyl”, „Wild Rose”) ще е в ролята на медицинската сестра Орета Мейфлауър. Вероятно в ролята на разказвач в сезон № 4 ще се прояви героинята Етелрайда Пърл Смътни, в чиято роля е ангажирана И’мири Кръчфийлд, а като нейните майка и татко ще видим Анджи Уайт и Андрю Бърд. Франческа Аскуароли ще видим като Ибъл Виоланте – главният съветник на главата на италианската фамилия, а като Констант Каламита, основния „бияч” в тази специфична групировка, ще видим Гаетано Бруно. Джеръми Харис ще бъде Леон Битъл, член от гангстерския екип на Крис Рок. Притежателката на „Еми” Узо Адуба („Orange Is the New Black”) ще бъде Зилмър Рулет – безскрупулна, избягала наскоро затворничка, която се присъединява към семейството на Рок. Участват още Салваторе Еспозито като Гаетано Фада, Бен Уишоу като Раби Милиган, Амбър Мидтъндър като Суейни Капс и – много е вероятно – към впечатляващия списък с актьорски имена да се добавят и още, като имаме предвид, че снимките на поредицата започват тази есен в Чикаго.

Както знаем, създател, шоурънър, сценарист и режисьор на „Fargo” е Ноа Хоули, който ще вложи сили и творческа енергия в още един, четвърти сезон. В екипа от изпълнителни продуценти са Джоел и Итън Коен, Уорън Литълфийлд, Джон Камерън и самия Хоули. Поредицата е продуцирана от MGM Television and FX Productions, като MGM Television е и световен разпространител. Новите епизоди се очакват по FX, понякое време през 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. ако говорим за правосъдие-култов сериал, където Олифант си беше на мястото. Дори поредицата ми е любима, но явно само на мен.

    1. Не само на теб. Страхотен сериал, със страхотни герои.

  2. третият сезон на Fargo беше разочароващ на фона на останалите, третият и последен сезон на Legion също, а Lucy in the Sky го хранят навсякъде, та малко смесени очаквания за този

    1. Извинявай, но дори първия Фарго ме обърка с 9,5/10
      Явно не съм на този пулс.

    2. малко преувеличих с разочарованието – и трите сезона на Fargo ми харесаха, но като че ли в третия вече се поизтърка формулата и го нямаше същият ефект
      в третия Legion също има какво да се види, но цялостното ми впечатление беше все едно е правен между другото

  3. Узо Адуба е жена,така че е носителка на ЕМИ.Дано сериалът си върне нивото.