Никаква милост за възрастните! Disney знаят много добре какво ще се продаде най-успешно в (пред)празничния сезон, а тъй като предстоят и коледни празници, навсякъде по света се очаква нова вълна на манията по Елза, Ана и Олаф. Понякога имаме чувството, че точно тези рисувани приказки притежават силата да спрат глобалното затопляне – все пак Елза притежава достатъчно страховити магически сили и както всички знаем, заледяването й иде отръки, та би могла да помогне… ако има възможност за преплитане на фантасмагорични реалности в настоящето.

И така, дойде време за продължението на умопомрачителния хит „Замръзналото кралство”, който от 2013 година до момента се превърна без преувеличение в глобално явление, а и стана най-касовата анимация на всички времена със световни приходи от 1,27 млрд. долара, като се изкачи до 14 място на боксофис класациите, сред най-гледаните комиксови, междузвездни и аватар-хитове. Дори без да споменаваме милионите, натрупани от костюми, рокли, кукли, чантички, плитки, ръкавици и всякакви играчки, свързани с тази магическа приказка, на всички е ясно, че в момента, в който се появи на екран „Замръзналото кралство 2“ („Frozen 2”), всеобщата исте/ория ще се повтори, само че със следващото поколение малки момиченца. И само може да се благодарим на Disney, че в този пълен трейлър още няма категоричен музикален лайтмотив – всеки, който поне веднъж е гледал оригиналната анимация, знае колко обсебващо е онова прочуто „Let it go, let it goo!” (и вече не може да го слуша, точно както и Селин Дион с „титаничната” песен)…

Всички герои са налице – и потеглят в опасно пътешествие, за да разкрият дълго пазени тайни от детството на Елза и Ана. Вероятно ще бъдат споделени подробности за начина, по който Елза се е сдобила с магическите си сили, а може да узнаем и повече за тайнственото изчезване на родителите на двете сестри… Доста време отнема конструирането на история, достойна за продължение на филм, носител на две награди „Оскар”, но явно авторите са се справили, защото в този трейлър откриваме обещания за любопитна мозайка с включване на нови герои и драматични ситуации. Всъщност „Замръзналото кралство 2” може да бъде определен и като приключенски фентъзи-екшън, само че рисуван. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Защо Елза е родена с магически сили? Отговорът на този въпрос я зове и заплашва кралството й. Заедно с Ана, Кристоф, Олаф и Свен, тя ще поеме на опасно, но и незабравимо пътешествие. В „Замръзналото кралство” Елза се страхуваше от това, че силите й са прекалено опасни за света. В „Замръзналото кралство 2” тя ще се надява да бъдат достатъчни, за да се изправи пред предизвикателствата, които я очакват…

frozen_two_ver6_xlg frozen_two_ver7_xlg frozen_two_ver5_xlg плакат

Режисьори на „Замръзналото кралство 2“ („Frozen 2”) са Крис Бък („Тарзан”) и Дженифър Лий („Разбивачът Ралф)”, по сценарий на Алисън Шрьодер („Hidden Figures“), а продуцент е Питър Дел Веко. Ролите в оригинал озвучават Кристен Бел, Идина Мензел, Джонатан Гроф, Джош Гад, ще се включат още и Еван Рейчъл Уд, Стърлинг К. Браун и Алфред Молина. Автори на песните са Кристен Андерсън-Лопез и Робърт Лопез, продуцент е Питър Дел Вечо.

Премиерата е на 22 ноември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *